Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας

424

Η πρώτη φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας 2023 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Κυριακή 19 Μαρτίου.

Ο χημικός MSc, κ. Γεώργιος Μελιδωνέας, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του διαγωνισμού, αναφέρει ότι «τα μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών, η βελτιωμένη ποιότητα ζωής, η αφθονία τροφίμων και φαρμάκων οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη της Χημείας και των υπόλοιπων Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Βιολογία).

Όμως, αυτό που κάνει τη Χημεία να ξεχωρίζει ως επιστήμη, είναι η δυνατότητα που παρέχει στον επιστήμονα – χημικό να δημιουργεί και συγκεκριμένα να μεταμορφώνει την ύλη. Μέσω της Χημείας, μπορούμε να μετατρέψουμε το οξικό οξύ (ξίδι) σε ασπιρίνη, το πετρέλαιο σε χρήσιμα πλαστικά και το νερό σε καύσιμο υδρογόνο»!

Κάθε σχολική χρονιά, η Ένωση Ελλήνων Χημικών διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.). Η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη της Χημείας αποτελεί τον κυριότερο σκοπό του διαγωνισμού.

Επιπλέον, οι τέσσερεις  μαθητές που ολοκληρώνουν με επιτυχία όλα τα στάδια του διαγωνισμού έχουν την τιμή να εκπροσωπούν την Ελλάδα στη μαθητική Ολυμπιάδα Χημείας. Την περσινή χρονιά καθένας από τους μαθητές της Ελληνικής αποστολής κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο. Οι επιτυχίες των τελευταίων ετών αντικατοπτρίζουν την αξιοπιστία που χαρακτηρίζει τον διαγωνισμό.

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον διαγωνισμό αναφέρονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://exams.eex.gr/ μέσω της οποίας οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή. Ο διαγωνισμός δεν αποτελεί μόνο ευκαιρία διάκρισης για τους μαθητές, αλλά και μια χρήσιμη εμπειρία πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει