Μεγάλη η προσφορά των Μικρασιατών στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα

ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

152

Η προσφορά της Μικράς Ασίας στην ανάπτυξη του αθλητισμού της Ελλάδας και ειδικότερα της Κύπρου και της Κρήτης ήταν το κύριο θέμα που αναπτύχθηκε χθες, τελευταία μέρα, του 33ου συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου που έγινε στο Ibis με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και έγινε υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Ζαϊμάκης, ανέπτυξε το θέμα “η συμβολή των προσφύγων στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κρήτη (1923-1950)”, αναφέρθηκε με χαρακτηριστικά παραδείγματα μετά από έρευνα σε πρόσωπα προερχόμενα από τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κρήτη ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε ιστορικούς αθλητικούςσυλλόγους του νησιού.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΑΚ Μικαέλο Παπαδάκης μοιράστηκε στοιχεία για τη συμβολή των Μικρασιατών προσφύγων στον κυπριακό αθλητισμό.

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Λινάρδος μέσα από κείμενα του πατέρα του, του αείμνηστου δημοσιογράφου Πέτρου Λινάρδου, προσεγγίζει την αθλητική πρωτοπορία του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και την προσφορά της Ιωνίας στο γένος των Ελλήνων.

Αθλητικοί συντάκτες Ελλάδας και Κύπρου ξεναγήθηκαν απο τον κ. Αυγενάκη  στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρτερού
Αθλητικοί συντάκτες Ελλάδας και Κύπρου ξεναγήθηκαν απο τον κ. Αυγενάκη
στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρτερού

Ο αθλητικός συντάκτης, μέλος της ΠΣΑΤ, Βασίλης Σκουντής μίλησε για τους συλλόγους που ίδρυσαν οι Μικρασιάτες στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα (520) και ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε στην ομιλία του “Τα άτομα με αναπηρία στον αθλητισμό και στα ΜΜΕ” ότι δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά άτομα με αναπηρία και δεν είναι ντροπή να λέγεται και να γράφεται.

Τους αθλητικούς συντάκτες Ελλάδας και Κύπρου, που μετείχαν στο 33ο κοινό Συνέδριό τους, ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με το τέλος των εργασιών.

Κυρίαρχος στη θεματολογία του Συνεδρίου ήταν ο Αθλητικός Τουρισμός, τα οφέλη του και η διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» σε 9 μήνες και ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξήγησε στους αθλητικούς δημοσιογράφους τα πάντα γύρω από το πώς κατασκευάστηκαν οι Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό, πώς λειτουργούν και πώς αξιοποιούνται, προετοιμαζόμενες για τη διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» του χρόνου τον Σεπτέμβριο. Όλοι εντυπωσιάστηκαν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει