ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ… «Να μην μπουν οι ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία»

Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στην πορεία για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία

294

Κορυφώνονται αύριο Πέμπτη κινητοποιήσεις των υγειονομικών και άλλων φορέων και στην Κρήτη για το νέο νομοσχέδιο που ανοίγει την πόρτα τού ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ.

Οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Κρήτης καλούν τον κόσμο να συμμετέχει μαζί τους στην πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας αύριο Πέμπτη στις 12 υπογραμμίζοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο αφορά πρώτα και κύρια τους ίδιους τους πολίτες, τους συνταξιούχους, τα Σωματεία Εργαζομένων, τους Συλλόγους Ασθενών.  Το ΣΙΕΚ (Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης), με ανακοίνωσή του, λέει “όχι” στο νομοσχέδιο-”νεκροθάφτη” στη δημόσια περίθαλψη και στη διάλυση του ΕΣΥ.

Το νέο νομοσχέδιο λειτουργεί σε βάρος, όχι μόνο της πλειονότητας των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και όλων των ασθενών του ΕΣΥ. Σε μια λογική κόστους-οφέλους, ο μόνος κερδισμένος θα είναι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, εντός και εκτός νοσοκομείων, που βλέπουν την Υγεία ως εμπόρευμα και εύκολο πεδίο κερδοφορίας.

Το άρθρο 10 του νομοσχεδίου,  με πρόσχημα να χτυπήσει το «φακελάκι» καταργεί το θεσμό της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ και ένας νοσοκομειακός γιατρός θα μπορεί να ασκήσει ιδιωτικό επάγγελμα, δηλαδή αν μπορεί θα αντλεί πελατεία από το δημόσιο σύστημα υγείας και θα τους χειρουργεί έξω. Με αυτό τον τρόπο το «φακελάκι» νομιμοποιείται και επίσημα.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί τους πολίτες στην σημερινή συγκέντρωση των υγειονομικών

“Να μην περάσει το νομοσχέδιο -έκτρωμα που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών για δημόσια και δωρεάν υγεία.

Παραδίνοντας τους συνταξιούχους και όλο το λαό στο έλεος της ιδιωτικής υγείας και τους αναγκάζει να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν ισοπεδωθεί από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις.

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι αμοίβονται με συντάξεις έως 658 ευρώ. Πώς θα αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα υγείας σε ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα;

Να σημάνει συναγερμός” τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει