Καβγάς στις κάμερες

146

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έγιναν οι δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέζερ, με τον Τούρκο ομόλογό της, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που την υποδέχθηκε στην Άγκυρα.

Η επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας αξιωματούχου στην Τουρκία ξεκίνησε μία μέρα μετά την έναρξη των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά κουρδικών οργανώσεων στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ με την ονομασία «Γαμψό Ξίφος» και μία εβδομάδα μετά την έκρηξη βόμβας στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με πέντε νεκρούς και 81 τραυματίες, για την οποία η Τουρκία κατηγόρησε το PKK.  Οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών εξελίχθηκαν σε κόντρα.

Η Νάνσι Φέζερ προκάλεσε τον εκνευρισμό του Σοϊλού όταν υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει «αναλογική αντίδραση», εκφράζοντας τόσο τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης όσο και τις θέσεις που έχουν εκφραστεί από την Ουάσινγκτον, το Παρίσι αλλά και τη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν χρειάζεται να ενημερώσει τον πρόεδρο Μπάιντεν ή τον πρόεδρο Πούτιν και ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ ανά πάσα στιγμή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει