FIBA και ΕΟΚ εμπιστεύονται το Ηράκλειο

ΣΤΑ “ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ” ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ / ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ: “ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΟΦΗ”

220

«FIBA και ΕΟΚ για άλλη μια φορά μας εμπιστεύονται και μας τιμούν με άλλες δύο μεγάλες διοργανώσεις. Διοργανώσεις του μπάσκετ του αύριο και ο κόσμος θα μπορεί να δει τα μελλοντικά αστέρια του αθλήματος, κάτι που είχε γίνει εδώ και στο παρελθόν.

Εμείς, ως ΕΚΑΣΚ, και έχοντας την συμπαράσταση των τοπικών φορέων, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να φέρουμε εις πέρας και τις δύο διοργανώσεις”.

Τάδε έφη ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης μετά την ανακοίνωση της FIBA και της ΕΟΚ ότι τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ νέων ανδρών και παίδων θα γίνουν στο Ηράκλειο το 2023 και 2024 αντίστοιχα.

Το Ευρωπαϊκό U20 2023 θα πραγματοποιηθεί 8-16 Ιουλίου 2023.

Παπακαλιάτης: «Ήταν λάθος μου το  “Ηράκλειο” ΟΑΑ»

Για το ιστορικό λάθος που έκανε μίλησε στο WINNER της τηλεόρασης CRETA και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, ο άλλοτε πρόεδρος του Ηρακλείου Μανώλης Παπακαλιάτης.

«Δεν έπρεπε να πάρω τότε το “Ηράκλειο” ΟΑΑ. Επρεπε να πάρω τον ΟΦΗ. Αν το είχα κάνει ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική» ανέφερε ο σπουδαίος μπασκετικός παράγοντας και επιχειρηματίας.

«Ο Λυγερός (σ.σ. τότε πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ) μου το είχε πει. Να πάρω το μπάσκετ του ΟΦΗ. Έκανα λάθος. Το “Ηράκλειο” ΟΑΑ σαν ομάδα, είναι λίγο πιο χαμηλά από τον Εργοτέλη, που τους αποκαλώ τους 300 του Λεωνίδα. Ενώ ο ΟΦΗ, έχει άλλη δυναμική. Εχει απήχηση σε όλο τον κόσμο. Έκανα λάθος τότε. Αλλα το λάθος το βλέπεις μετά από χρόνια. Μάλλον θα είχαμε διαφορετική πορεία», ανεφερε ο Παπακαλιάτης.

Για τις τρεις προτάσεις που έκανε για να πάρει τον ποδοσφαιρικό ΟΦΗ είπε:

«Πριν δοθεί η ομάδα από τον Νίκο Δουλουφάκη, τον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη και τον Κώστα Ρεπανάκη, στους Βαρδινογιάννηδες, είχαμε κάνει μια κίνηση κάποιοι επιχειρηματίες από το Ηράκλειο. Δεν τα καταφέραμε και καλύτερα που δόθηκε η ομάδα στην οικογένεια και έγινε αυτό που έγινε».

Για τη δεύτερη φορά, λέει ότι «όταν αποχώρησε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, συναντήθηκα με τον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη και μου ζήτησε να πάρω τον ΟΦΗ. Του είπα ότι δεν είχα τότε την οικονομική δυνατότητα. Μάλιστα πριν δοθεί η  ομάδα στον Βατσινά, ήμουν στη Γερμανία και με ξαναπήρε ο Παντελής. Μου είπε ότι είναι η τελευταία φορά που μου κάνει κρούση καθώς αν πω όχι η ομάδα πηγαίνει σε άλλο επιχειρηματία. Όπως και έγινε».

Για την τρίτη φορά, η οποία ήταν με τη μορφή επίσημης πρότασης, ο Μανώλης Παπακαλιάτης, τονίζει ότι «ήταν τότε που ο κ. Βατσινάς είχε προβλήματα. Συναντήθηκα μαζί του και του κατέθεσα επίσημη πρόταση. Ήταν μαζί μου ο κ. Καλουτσάκης ο ξενοδόχος, ο Νίκος Μαχλάς, ο κ. Καβάλης που δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο, ενώ θα βοηθούσε και ο κουμπάρος μου, ο κ. Βασιλάκης. Ο κ. Βατσινάς μου είπε ότι η ομάδα δεν χρωστάει πουθενά και αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση».

Ο Μανώλης Παπακαλιάτης μίλησε και για τον Μιχάλη Μπούση, τον οποίο αποκαλεί «δώρο Θεού». Όπως λέει «πρέπει να τον προσέχουμε, σαν τα μάτια μας».

Πρόσθεσε όμως ότι “πρέπει να βάλει χρήματα για να γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο και να σωθεί η ομάδα. Σαν πρόεδρος είχα μια αρχή. Έλεγα θα βάλω ένα εκατομμύριο, γιατί αν βάλω 200 χιλιάδες, θα χάσω και αυτά”.

Αποκάλεσε τον πρώην ιδιοκτήτη του Ρεθύμνου Κωστή Ζομπανάκη «τον καλύτερο μπασκετικό παράγοντα της Ευρώπης, αλλά και αυτός όπως και εγώ απογοητεύτηκε», ενώ δεν έδειξε αισιόδοξος, για το αν θα μπορέσει το Κρητικό μπάσκετ, να αποκτήσει ξανά ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν παράγοντες αλλά και χρήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει