Παρουσιάζεται το βιβλίο του Ζουλιέν Γκριβέλ, «Ελλάδα, η δική μου Ιθάκη»

269

Η παρουσίαση του βιβλίου του Ζουλιέν Γκριβέλ, «Ελλάδα, η δική μου Ιθάκη»,θα γίνει την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Την  εκδήλωση που  συνδιοργανώνεται από τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Χανίων με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,   θα πλαισιώσουν:

Πιάνο – φωνή:  ο Πάνος Γιαμπουλντάκης, Πιανίστας – Τενόρος

Ανάγνωση – απόδοση κειμένων:   ο Δημοσθένης Χαριτάκης, Δικηγόρος.

Ο Ζ. Γκριβέλ έχει τιμηθεί με μεγάλο αριθμό βραβείων – Ακαδημία Αθηνών, Βραβείο Tissot, Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Κοινότητα Γενεύης – αλλά και με την αναγνώριση και ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που συνέδραμε.

Ο Julien Grivel γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γενεύη, ενώ το 1969 απέκτησε πτυχίο Οδοντιατρικής. Από το 1972 μέχρι το 1998, μετέβαινε τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων «Αγία Βαρβάρα» στο Αιγάλεω Αττικής, όπου περιέθαλπε αφιλοκερδώς τα δόντια των χανσενικών του ιδρύματος.

«Ελλάδα, η δική μου Ιθάκη»  είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Ελβετού Φιλέλληνα, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες με τη χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για ένα βιβλίο, όπου μέσα από τις σελίδες του, ο συγγραφέας περιγράφει την αγάπη του για την Ελλάδα, την οποία ανακάλυψε όπως γράφει «από μια εξωτερική προοπτική που μετατράπηκε σε εσωτερικό ταξίδι».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει