Χωρίς Τουριστική Αστυνομία ο Άγιος Νικόλαος

197

Κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού έμεινε το φετινό καλοκαίρι το τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Αγίου Νικολάου στην Κρήτη!

Σε αυτή την απίστευτη καταγγελία προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να καταδείξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι το θέμα του τουρισμού.

«Η μη ενίσχυση των πυλών εισόδου Schengen (Άγιος Νικόλαος – Σητεία) και η αδυναμία λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού (για πρώτη φορά!) της Τουριστικής Αστυνομίας Αγίου Νικολάου, μετακύλησε τις αρμοδιότητες στις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες και επιβάρυνε το καταπονημένο προσωπικό.

Όμως οι καταγγελίες των συνδικαλιστών αστυνομικών είχαν και συνέχεια… Αστυνομικός με μόλις δεκαπέντε χρόνια υπηρεσίας παραιτήθηκε για να ασχοληθεί με τον τουρισμό! Αιτία; Η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αστυνομικοί οι οποίοι είχαν την… ατυχία να υπηρετούν σε τουριστικές περιοχές όπου τα χρήματα που παίρνουν αρκούν για να νοικιάσουν… μισό σπίτι!

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών αναφέρει ότι «ήδη αρκετοί συνάδελφοι έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον παραίτησης και εξεύρεσης άλλης εργασίας, αφού οι απολαβές βάσει μισθού και κόστους ζωής είναι εξαιρετικά δυσανάλογες σε σχέση με τα όσα καλούνται να εργασθούν (πέραν του ωραρίου, πάρεργα και πολλαπλά καθήκοντα), ενώ φέτος είχαμε και την πρώτη παραίτηση αστυνομικού με λιγότερα από δεκαπέντε χρόνια υπηρεσίας ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τουρισμό.

Το υψηλό κόστος της καθημερινότητας προκαλεί αποστροφή στο να αιτηθούν νέοι συνάδελφοι μετάθεση στο Νομό μας, με αποτέλεσμα ΚΑΙ φέτος να μην καλυφθούν οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων (5 από τις 8 καλύφθηκαν)».

Μετά την τρίτη… ΔΕΘ όπου οι αστυνομικοί δεν άκουσαν το παραμικρό από το στόμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση των απολαβών τους, οι συνδικαλιστές του νομού Λασιθίου περιγράφουν την πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν, σε οικονομικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει