Η “Μήδεια” του Ευριπίδη για δύο παραστάσεις

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚ.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

139

Ένα έργο για το παράφορο ερωτικό πάθος, την προδοσία και την εκδίκηση, την “Μήδεια” του Ευριπίδη επέλεξαν να σκηνοθετήσουν το καλοκαίρι του 2022 ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, σε μια παράσταση που περιοδεύει στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο κηποθέατρο “Ν.Καζαντζάκης” σήμερα Δευτέρα 22 & αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου,στις 9 το βράδυ.

Ακολουθώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, όλα τα πρόσωπα του δράματος θα παιχτούν από τρεις ηθοποιούς: την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, και τον Αναστάση Ροϊλό.

Η Γιώτα Νέγκα και η Μυρτώ Αλικάκη αναλαμβάνουν τον ρόλο των κορυφαίων του Χορού που αποτελείται από τους: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου. Το έργο θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση επιμελείται η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.

Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην επιτρέψει στην εξουσία να τα δολοφονήσει. Γι΄ αυτό ο Ευριπίδης –παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος, αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

Τιμές εισιτηρίων: 20 € & 17 € (φοιτητικό, άνεργοι,ΑΜΕΑ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: VIVA.GR & ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει