Χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για τον πυρόπληκτο δήμο Αγίου Βασιλείου

140

Την μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε σχέση με όλες τις πυρόπληκτες περιοχές έλαβε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου σύμφωνα με το βουλευτή κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το σκοπό αυτό τόσο με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα όσο  και με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου  κ. Γιάννη Ταταράκη.

Σύμφωνα με την απόφαση χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας στο πλαίσιο της πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β’ βαθμού της Χώρας» στο Δήμο Αγίου Βασιλείου διατίθεται το ποσό των 400.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση έχει ως βασική στόχευση την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη χρηματοδότηση  για την αποκατάσταση των δικτύων άρδευσης ύψους 150.000 ευρώ δημιουργούν ένα πρώτο ουσιαστικό πλέγμα παρεμβάσεων για τις υποδομές της περιοχής.

Στη δήλωση του ο κ. Κεφαλογιάννης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «επικοινώνησα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη με αφορμή τη συνολική χρηματοδότηση ύψους 1.450.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους δήμους της χώρας και αντίστοιχα για τη χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για το Δήμο Αγίου Βασίλειου.

Το γεγονός ότι η χρηματοδότηση προς την περιοχή αυτή είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με όλες τις άλλες πληγείσες περιοχές αναδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Η χρηματοδότηση των ανωτέρω ποσών θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ.

Η άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας και δικτύων άρδευσης αναδεικνύει την  εντατικοποίηση των προσπάθειών για την στήριξη της πληγείσας περιοχής αποτελώντας ένα πρώτο ουσιαστικό και χειροπιαστό βήμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει