ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ: Επί τάπητος τα προβλήματα στο ΕΚΗ

136

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα τουρισμού κι επισιτισμού αναμένεται να αναδειχθούν σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που προγραμματίζεται στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στην οποία έχουν προσκληθεί βουλευτές και φορείς, προκειμένου να κατατεθούν οι σχετικές απόψεις και προτάσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στην «σκιά» των παρατεταμένων lockdown για το Ηράκλειο, αλλά και των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο οποίος πλέον έχει σοβαρά ζητήματα επιβίωσης.

Στο μεταξύ, νωρίτερα χθες, το συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού νομού Ηρακλείου πραγματοποίησε στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου συνάντηση με τους εργαζόμενους που ασχολούνται στον τομέα της αναπαραγωγής μουσικής ως DJs.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα που προβληματίζουν τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, η μουσική και οι εργαζόμενοι της έχουν στοχοποιηθεί σύμφωνα με το συνδικάτο, αφού βρίσκονται εδώ ένα μήνα χωρίς εργασία και δεν υπάρχει καμία στήριξη.

Για το λόγο αυτό, το συνδικάτο ζητά:

•Η μουσική να επιτραπεί σε όλους τους χώρους της εστίασης αφού εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και είμαστε οι μόνοι που δεν εργαζόμαστε

• έκτακτη αποζημίωση ειδικού σκοπού στο ύψος της αναστολής 534€ και καταβολή ενσήμων για όλο το χρονικό διάστημα που δεν μπορούμε να εργαστούμε

• 30% επιδότηση ενοικίου

• ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις ενσήμων εφόσον το 2020 και 2021 με πανελλαδικό και τοπικό lock down δεν γίνεται να συμπληρώσουμε τα απαιτούμενα ένσημα.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει