Τι ισχύει από σήμερα στο “κόκκινο” Ηράκλειο

ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ

1,730

Από τις 6 σήμερα το πρωί ο δήμος Ηρακλείου εντάσσεται στις κόκκινες περιοχές αυξημένου κινδύνου και μέχρι την 1η Μαρτίου εφαρμόζονται νέα μέτρα και απαγορεύσεις, μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 αλλά και των μεταλλάξεων του ιού που πλέον κάνουν “πάρτι” σε όλη την Κρήτη.

Τι θα ισχύει από σήμερα

 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου παραμένει στο επίπεδο Β αυξημένου κινδύνου, ενώ ο Δήμος Αγίου Νικολάου γίνεται “πορτοκαλί”.


Τι θα ισχύει από σήμερα

Τα μέτρα που εφαρμόζονται στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου είναι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00
-Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων
-Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
-Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
-Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
-Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές
– Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
– Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
– Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.
– Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.

Αυτοί που γνωρίζουν εξεπλάγησαν…

Η ένταξη πάντως μόνο του δήμου Ηρακλείου στις «κόκκινες» περιοχές, προκάλεσε έκπληξη σε γνωρίζοντες πρόσωπα, πράγματα αλλά και αριθμούς, καθώς υποστηρίζουν ότι τα ενεργά κρούσματα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, δεν είναι λιγότερα από αυτά του Ηρακλείου.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι σε συγκεκριμένο δήμο της ενδοχώρας, τουλάχιστον δύο χωριά έχουν τεθεί από μόνα τους σε καραντίνα, καθώς πέραν των πολλών κρουσμάτων, πέντε κάτοικοι τους είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία του Ηρακλείου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται η επιτροπή να επανεξετάσει το πρόβλημα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει