ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Στον εισαγγελέα η υπόθεση Μπεκατώρου

 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΟΙ

214

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την καταγγελία της ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, για σεξουαλική κακοποίηση από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Αριστείδη Αδαμόπουλο, πριν από 23 χρόνια, κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί σήμερα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.

Την ίδια ώρα, η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και για άλλες καταγγελίες αθλητριών για σεξουαλική παρενόχληση. Η πρώην διεθνής πολίστρια και πρωταθλήτρια του τριάθλου Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια Ραμπέα Ιατρίδου, κατήγγειλαν ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από γιατρούς. Και οι δύο αθλήτριες προχώρησαν σε σχετικές αναρτήσεις τους στα προσωπικά τους προφίλ στο Facebook, όπου περιέγραφαν τα όσα βίωσαν.

Επίσης η αργυρή ολυμπιονίκης, Νίκη Μπακογιάννη κατήγγειλε ότι είχε δεχτεί παρενόχληση – ανήθικη πρόταση από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ όταν εκείνη ήταν 29 ετών.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με την χρυσή ολυμπιονίκη και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην αθλήτρια που μίλησε επωνύμως για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Σε γραπτή του δήλωση, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδης Αδαμόπουλος, τοποθετήθηκε για την εμπλοκή του ονόματός του στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η ΕΙΟ ζήτησε από τον φερόμενο ως δράστη Αριστείδη Αδαμόπουλο την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας. Επίσης, ο κ. Αδαμόπουλος ανακοίνωσε την αποχή του από τα καθήκοντά του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι «την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης». Ήδη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο ΓΓ της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης έχουν παραπέμψει την υπόθεση στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας.

  • Μετά τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ακόμη ένα μέλος του ΔΣ, ο Γιώργος Χριστόπουλος, ανακοίνωσε την παραίτησή του διότι «οι συνθήκες δεν τον εκφράζουν». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και άλλες παραιτήσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει