Η “Πρωτοβουλία” για τα αντιπλημμυρικά

108

Δύο σημαντικές προτάσεις που αφορούν στη δρομολόγηση αντιπλημμυρικών έργων, καταθέτει με πρότασή της η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, διεκδικώντας να περιληφθούν στο σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ηρακλείου, μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη προτείνει την οριοθέτηση του ποταμού Καρτερού και τη δημιουργία δικτύου ομβρίων στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «ο ποταμός Καρτερός, που έχει πλημμυρίσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, πλημμύρισε και πάλι κατά την κακοκαιρία της 10ης Νοεμβρίου, προξενώντας ζημιές σε κτίσματα και καλλιέργειες.

Διαβάσαμε με ικανοποίηση ότι η Περιφέρεια ανέθεσε μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης του Γιόφυρου. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τον Καρτερό». Παράλληλα τονίζει ότι «η οδός Αγίου Αλεξάνδρου, ο δρόμος που συνδέει την παλαιά εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου με τον Πρασά, δέχεται μεγάλες ποσότητες ομβρίων, μεταξύ άλλων, και από το, δυτικά αυτού, ύψωμα Πατέλα.

Στη μεγάλη νεροποντή της 21ης Οκτωβρίου τα νερά πέρασαν ορμητικά στις όμορες προς την οδό ιδιοκτησίες, προξενώντας σημαντικές ζημιές.

Είναι προφανής η ανάγκη κατασκευής ενός αποχετευτικού αγωγού ομβρίων στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου. Είναι ένα έργο, που, κατά την άποψή μας, μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα, επειδή είναι αυτοτελές (δεν χρειάζεται να ενταχθεί σ’ ένα ευρύτερο δίκτυο) και επειδή είναι κοντά ο τελικός αποδέκτης, η θάλασσα».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει