ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΑΛΩΝ: Εκεί στον νότο το… κοντράστ κάνει κρότο

322

«Η παραλία στα Μάταλα γέμισε και δεν υπάρχουν πλέον ούτε ομπρέλες, ούτε ξαπλώστρες».

Η φράση προκάλεσε πλήθος ερωτηματικών, αλλά και γέλιο σε όσους την άκουσαν, αφού θεωρούνταν αδιανόητο για μια παραλία να ζει «δόξες Φεστιβάλ Ματάλων» τη στιγμή μάλιστα που οι καταιγίδες στο Ηράκλειο ήταν τόσο έντονες κι είχαν κινητοποιήσει όλο τον κρατικό μηχανισμό για να ανταπεξέλθει στα προβλήματα και τις καταστροφές.

Κι όμως, ενώ το Ηράκλειο χθες «πνίγονταν» στη βροχή και τα προβλήματα, τα Μάταλα και ο νότος της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου «πνίγονταν» από κόσμο, σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών, όχι μόνο για μήνα Οκτώβριο, αλλά γενικότερα.

Αν κάποιος έβλεπε μόνο τις φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν από την περιοχή, ειδικότερα εφόσον βρίσκονταν στο Ηράκλειο, δεν θα μπορούσε να πιστέψει τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, ούτε όμως και να αντιληφθεί πως την ίδια στιγμή που ο βορράς είχε χειμώνα, ο νότος είχε «καλοκαίρι».

Η παραλία στα Μάταλα
Καλοκαίρι θυμίζει η εικόνα των Ματάλων αν και ο μήνας είναι Οκτώβριος

Είναι ενδεικτικό ότι το πάρκινγκ της περιοχής γέμισε ασφυκτικά, όπως γέμισαν και οι ξαπλώστρες, αλλά και η παραλία από πλήθος λουόμενων, που επισκέφθηκαν τα Μάταλα.

Το … παράδοξο για μήνα Οκτώβρη, αποδίδεται στο γεγονός των πολύ κακών καιρικών συνθηκών στο βόρειο τμήμα της Κρήτης, που συνδυάστηκε από τις καλοκαιρινές συνθήκες στο νότο.

Την ίδια στιγμή, η παραλία των Ματάλων αποτελεί μία από τις ελάχιστες παραλίες της Κρήτης που το μήνα Οκτώβριο συνεχίζει να λειτουργεί διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες υποδομές, από θέσεις στάθμευσης και ομπρέλες με ξαπλώστρες, έως αποδυτήρια, τουαλέτες και λουτρικές εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα τηρεί όλους τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας ως COVID Free παραλία.

Η προσέλευση του κόσμου ικανοποίησε τόσο τους διαχειριστές της παραλίας, όσο όμως και τους επιχειρηματίες της περιοχής, που είδαν ένα ανέλπιστο φαινόμενο για περίοδο φθινοπώρου να εξελίσσεται, τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι περίμεναν … καταιγίδες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει