Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Μέτρα αποτροπής των καταλήψεων

261

Γονείς και μαθητές περίμεναν πως τα σχολεία σε όλη τη χώρα θα κλείσουν λόγω κοροναϊού, όμως διαψεύστηκαν.  Κι αυτό γιατί, προτού τα σχολεία κλείσουν για λόγους προστασίας από την εξάπλωση του ιού, έκλεισαν για λόγους… αντίδρασης των μαθητών που προχώρησαν σε καταλήψεις πριν καν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά.

Αυτό το σκεπτικό περιλαμβάνεται εν ολίγοις και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος και προανήγγειλε μέτρα αποτροπής των καταλήψεων, χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα σκληρές εκφράσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως εξετάζονται από την κυβέρνηση μέτρα ώστε «να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις», επισημαίνοντας παράλληλα πως οι καταλήψεις «είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ.

Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κοροναϊό χωρίς εξαιρέσεις».

Ο ίδιος καυτηρίασε το γεγονός πως οι ίδιοι οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε πολλαπλάσιο κλείσιμο σχολείων από αυτό που φοβόντουσαν ότι θα υπάρξει λόγω κοροναϊού, τη στιγμή που τα ελλιπέστατα μέτρα κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ουσιαστικά αυξάνουν τρομακτικά τις πιθανότητες αύξησης των κρουσμάτων, για τη μείωση των οποίων οι μαθητές θεωρητικά αγωνίζονται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας«Χρειάζεται λίγο να συνετιστούν όλοι. Από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους τοπικούς άρχοντες, που πολλές φορές δίνουν πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους φαινόμενα, και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Πέτσας χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, στο Ηράκλειο χθες βρέθηκαν υπό κατάληψη συνολικά 31 σχολεία, με κύριο αίτημα την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Ειδικότερα, μέχρι και χθες υπό κατάληψη βρίσκονταν το 4ο, το 5ο, το 7ο, το 8ο και το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και τα Γυμνάσια Τεφελίου, Πόμπιας, Αρχάνων, Μελεσών, Καστελίου, Αγίου Μύρωνα, Αγίας Βαρβάρας και Γουβών. Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκονται 18 Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ.

Ακόμη, το 4ο, το 5ο, το 6ο, το 8ο, το 11ο και το 13ο Λύκειο Ηρακλείου, το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το ΕΠΑΛ Μοιρών και τα Γενικά Λύκεια Αγίου Μύρωνα, Γουβών, Αρχανών, Χερσονήσου, Μελεσών, Καστελλίου, Επισκοπής και το Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει