“ΙΑΝΟΣ”: Χτύπησε με σφοδρότητα τα νησιά του Ιονίου

139

Δύσκολη ήταν η χθεσινή ημέρα για Ιθάκη, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Λευκάδα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό «Ιανός» προκάλεσε αρκετές ζημιές σε όλα τα νησιά.

Λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι χθες, είχαν πραγματοποιηθεί 34 απομακρύνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, είχαν γίνει 20 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κεφαλλονιά, 50 σε Ιθάκη και 70 στη Ζάκυνθο, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Κεφαλλονιά, 2 Ιθάκη και 6 Ζάκυνθο.

Οι βροχές και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν καταστροφές και μεγάλα προβλήματα και στα τρία νησιά με σκάφη να βυθίζονται, δρόμους να κλείνουν, σπίτια να έχουν ζημιές.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, η κακοκαιρία θα συνεχίσει και σήμερα να επηρεάζει το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Αύριο, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, γίνεται μεγάλος αγώνας προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα νησιά αλλά και στη δυτική Ελλάδα. Ο μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και λειτουργεί όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με τον υφυπουργό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει