Οι καταλήψεις ξαναγίνονται μόδα λόγω της μάσκας

289

Έφτασαν και στο Ηράκλειο οι καταλήψεις σχολείων με τους μαθητές να αντιδρούν στη χρήση της μάσκας.

Χθες, έμειναν κλειστά το 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και το Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίων Δέκα, ακόμα υπό κατάληψη τέλεσε το Γυμνάσιο Πλατανιά.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για αύριο, Παρασκευή, η δική σε βάρος της μητέρας που κατηγορείται ότι υποκίνησε την περασμένη Τρίτη κατάληψη ενάντια στη χρήση μάσκας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βουκολιών.

Αρνητές της μάσκας καλούν αύριο σε μαζική σχολική διαμαρτυρία - αποχή
Αρνητές της μάσκας καλούν αύριο σε μαζική σχολική διαμαρτυρία – αποχή

Η μητέρα που κατηγορείται για υποκίνηση των μαθητών στις Βουκολιές αρνήθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι υποκίνησε τα παιδιά σημειώνοντας ότι έχει ενστάσεις αναφορικά με τη χρήση μάσκας.

Παράλληλα, ψήφισμα συμπαράστασης προς τους Διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου Βουκολιών, Σαμαρά Κωνσταντίνο και Αρετάκη Στεφανία εξέδωσαν οι Σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει «οι Σύλλογοι διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους Διευθυντές Σαμαρά Κωνσταντίνο και Αρετάκη Στεφανία του Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών αντίστοιχα, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τους κανόνες εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και υγιεινής, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, δέχτηκαν απροκάλυπτη και αναίτια επίθεση από γονέα μαθητή, κατά τη διάρκεια της κατάληψης που πραγματοποίησαν οι μαθητές στις 15-09-2020.

Για το λόγο αυτό συντάσσεται και υπογράφεται το παρόν ψήφισμα.

Σύλλογοι διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών».

Ηρεμία, προς το παρόν

Παρά το γεγονός ότι σχολεία έμειναν χθες κλειστά, το κλίμα που επικρατεί είναι, προς το παρόν, ήρεμο. Όσα είχαν διαρρεύσει το περασμένο διάστημα, για έντονες διαμαρτυρίες και «ντου» σε σχολικούς χώρους λόγω μάσκας, δεν επαληθεύτηκαν. Ανησυχητικό είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι γονείς εξακολουθούν να προσπαθούν να δικτυωθούν και να σχηματίσουν κινήματα ενάντια των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.

Ενδεικτικό είναι ότι για αύριο, Παρασκευή, κυκλοφορούν αφίσες που καλούν σε μαζική σχολική διαμαρτυρία- αποχή με σύνθημα «αναπνέω ελεύθερα. Είναι δικαίωμά μου».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει