Νέα προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική

242

Σε νέα φάση θα μπει μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς το fund CVC Capital αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποβάλει νέα προσφορά για την εξαγορά του 80% της ασφαλιστικής εταιρείας.

Εφόσον η προσφορά αξιολογηθεί από τους συμβούλους της Εθνικής Τράπεζας, Goldman Sachs και Morgan Stanley και κριθεί ικανοποιητική από τη διοίκηση της ΕΤΕ, τότε τον Νοέμβριο θα κλείσει το “σίριαλ” της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής για την οποία η Εθνική Τράπεζα δεσμεύτηκε μετά την ανακεφαλαιοποίηση του 2015.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, πάντως, όλα φαίνεται πως είναι ανοιχτά, με πιθανή την ενεργοποίηση του plan B της δημόσιας προσφοράς, σε περίπτωση που ναυαγήσει και η πώληση στην CVC.

Το  CVC Capital ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που είχε υποβάλει δεσμευτική προσφορά στις 5 Μαρτίου, από τους τρεις (οι άλλοι δύο ήταν οι Fosun και Varde) ενδιαφερόμενους που είχαν εμφανιστεί στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών. Η μοναδική προσφορά ήταν υποδεέστερη των προσδοκιών της διοίκησης της μητρικής Εθνικής Τράπεζας, – εξέλιξη που είχε προδιαγραφεί από την φάση των τριών μη δεσμευτικών προσφορών .

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει