ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η… ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ: Στοχευμένες συλλήψεις αλλοδαπών στο Τυμπάκι

448

Σε γνώριμο πρόσωπο έπεσαν πάνω οι αστυνομικοί που χθες τις πρώτες πρωινές ώρες κύκλωσαν την περιοχή του Τυμπακίου στο πλαίσιο των ενισχυτικών μέτρων αστυνόμευσης για την περιοχή, μετά και τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών, ανάμεσα σε ντόπιους και αλλοδαπούς.

Οι Διωκτικές Αρχές πραγματοποίησαν χθες το πρωί 12 προσαγωγές Πακιστανών, εκ των οποίων οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.  Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν κι ένας νεαρός αλλοδαπός που είχε συλληφθεί για τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών κι ενώ του είχε απαγορευθεί να επισκεφθεί τη Μεσσαρά, εκείνος βρέθηκε και πάλι στο Τυμπάκι για να εργαστεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στη χώρα, μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο και στο Αλλοδαπών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την απέλασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας ήταν στοχευμένες. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ που πραγματοποίησαν τους ελέγχους πήγαν απευθείας σε σπίτια όπου ξέρουν ότι διαμένουν οι «κεφαλές» των πακιστανικών ομάδων που δρουν στην περιοχή. Οι προσαγωγές έγιναν έξω από τα σπίτια όπου είχαν υποδειχθεί στους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και περιπτώσεις στις οποίες αρκετοί από τους αλλοδαπούς κρύφτηκαν για να αποφύγουν ένα «τετ α τετ» με την Αστυνομία

«Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι εκείνοι που αποφασίζουν πώς θα μοιραστούν τα μεροκάματα, ποιοι θα εργαστούν και γενικότερα θα λέγαμε ότι είναι οι αρχηγοί στις ομάδες που έχουν διαμορφωθεί» σχολίασε αστυνομική πηγή.

Τα τελευταία 24ωρα η παρουσία της Αστυνομίας είναι εμφανής, υπάρχουν δυνάμεις από το Ηράκλειο (ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, Διμοιρία) και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει