ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΕΟΔΥ: “Η διαχείριση των κρουσμάτων θέτει σε κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς”

139

Ο τρόπος που το Υπουργείο Παιδείας και ο ΕΟΔΥ διαχειρίζονται τα κρούσματα θέτει τη ζωή των εκπαιδευτικών σε κίνδυνο, υποστηρίζει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, με αφορμή περιστατικό κρούσματος στο Ρέθυμνο.

Ο σύλλογος αναφέρει πως «ενημερωθήκαμε από τον προσωρινό διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου για τις ενέργειες που έκανε μόλις πληροφορήθηκε την Πέμπτη 3/9/2020 από διευθυντή σχολείου της πόλης πως υπάρχει θετικό κρούσμα κοροναϊού στο σχολείο του.

Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου η εκπαιδευτικός είχε παρουσιαστεί στο σχολείο της και συμμετείχε με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό σε συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων, κατά την οποία είχαν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).

Η εκπαιδευτικός την επόμενη μέρα παρουσίασε συμπτώματα του ιού (πυρετό) και προσήλθε αυτοβούλως στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Έπειτα από πιέσεις δικές της, πραγματοποιήθηκε διαγνωστικό τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Ο διευθυντής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου αμέσως επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, περιέγραψε την κατάσταση και έλαβε οδηγία να τεθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε καραντίνα. Ενημέρωσε την υποδιευθύντρια του σχολείου, η οποία με τη σειρά της ανακοίνωσε την οδηγία του ΕΟΔΥ στους συναδέλφους της.

Αμέσως μετά ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ήρθε σε επαφή με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, ο οποίος, σε επικοινωνία του με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, ενημερώθηκε ότι δεν προβλέπεται καραντίνα ολόκληρου του προσωπικού σε σχολικές μονάδες.

Το επόμενο πρωί, έπειτα από σύσταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου επικοινώνησε εκ νέου με τον ΕΟΔΥ. Του συνέστησαν αυτή τη φορά να μπει σε καραντίνα μόνο η εκπαιδευτικός που ήταν θετική στον ιό και όσοι-ες συνάδελφοι βρέθηκαν λιγότερο από δύο μέτρα κοντά της για παραπάνω από 15’.

Έπειτα, επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και ζήτησε να γίνουν τεστ σε όλους τους συναδέλφους. Ενημερώθηκε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και ότι μόνο αν παρουσιαστούν συμπτώματα σε συναδέλφους θα υποβληθούν σε τεστ.

Τέλος, επικοινώνησε με τον Δήμο Ρεθύμνου και ζήτησε να γίνει απολύμανση του σχολείου, η οποία και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα».

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι «οι όροι ανοίγματος των σχολείων που επιβάλλει η κυβέρνηση αποτελούν μια εκπαιδευτική εκδοχή της πολιτικής της ανοσίας της αγέλης. Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών της.

Το Υπουργείο Παιδείας με μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού, επιμένει στην αντιεκπαιδευτική ατζέντα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών». Ζητούν δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές πριν ανοίξουν τα σχολεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και όχι μόνο για κάποιες ώρες και ολιγομελή τμήματα, μέχρι 15 μαθητές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει