Αυξημένα μέτρα για τα σχολεία

349

Με αυξημένα μέτρα κι ενδεχομένως με μάσκες, με όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς, είναι  το επικρατέστερο σενάριο που θα εφαρμοστεί στις 7 Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν τα σχολεία, δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως.

Ανέφερε πως υπάρχουν δύο βασικά σενάρια τα οποία   εξετάζονται  και τα οποία το Υπουργείο συζητά με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει λειτουργία των σχολείων  από τις 7 Σεπτεμβρίου και μετά σε  πλήρη σύνθεση, δηλαδή να πηγαίνουν όλοι οι μαθητές, αλλά ενδεχομένως με κάποια αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Έχει συζητηθεί και το  θέμα της χρήσης της μάσκας  για όλους τους μαθητές, χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Το δεύτερο σενάριο είναι  να γίνεται εκ περιτροπής διδασκαλία, κάποιες ημέρες οι μισοί μαθητές και κάποιες άλλες οι άλλοι μισοί. Αυτή τη στιγμή και με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα  το επικρατέστερο σενάριο  είναι το πρώτο, δηλαδή η πλήρης λειτουργία των σχολείων  με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

«Γιατί; Για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον έχουμε δεδομένα από όλο τον πλανήτη  αναφορικά με την πανδημία  και το πώς αυτή επιδρά σε μικρές ηλικίες. Εκεί τα δεδομένα δείχνουν ότι  τα μικρά παιδιά σε γενικές γραμμές αρρωσταίνουν  πολύ λιγότερο και μεταδίδουν  πολύ λιγότερο. Δηλαδή είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσει ένας ενήλικας  ένα παιδί, παρά ένα παιδί  έναν ενήλικα.

Δεύτερον  είναι γεγονός  όπως βλέπουμε τα πράγματα  ότι ο ιός  μπορεί να είναι κοντά μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά  διεθνώς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Πρέπει να μάθουμε να προφυλασσόμαστε.

Πρέπει να μάθουμε να βάζουμε όρια. Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αυτή  τη νέα πραγματικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει η ζωή μας. Όπως εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας  έτσι και για τα παιδιά δεν μπορεί να αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία», τόνισε η υπουργός.

Τον Αύγουστο θα ληφθούν οι αποφάσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει