ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ: Έχασαν τον ύπνο τους με τα “κανονάκια”

1,249

Έχουν χάσει τον ύπνο τους, προσπαθούν να βρουν το επίσης χαμένο δίκιο τους, αλλά όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι.

Κάτοικοι στο Σκαλάνι στην ευρύτερη περιοχή και στις Βασιλειές  δεν μπορούν να βρουν την ησυχία τους από τις εκκωφαντικές οχλήσεις που απορρέουν από τις συσκευές κρότου- κανονάκια που είναι τοποθετημένα σε αμπελώνες στην ευρύτερη περιοχή. Το ασαφές νομοθετικό πλαίσιο είναι ο πραγματικός εφιάλτης που έχουν να αντιμετωπίσουν, στην προσπάθειά τους να πέσουν ήρεμοι για ύπνο.

Οι επιστολές – καταγγελίες προς τις αρμόδιες (;) υπηρεσίες έχουν πέσει στο βρόντο και κανείς δεν μπορεί να τους δώσει λύσεις. Οι κάτοικοι ζητούν απεγνωσμένα να βρεθεί η άκρη. Στις αναφορές που έχουν κάνει περιγράφουν την άσχημη καθημερινότητά τους.

«Στην ευρύτερη περιοχή του Σκαλανίου και των Βασιλειών  κατά τη θερινή περίοδο και πιο συγκεκριμένα την περίοδο ωρίμανσης και συγκομιδής των σταφυλιών, καθίσταται αδύνατη η όποια προσπάθεια μας κατά τις ώρες κοινής ησυχίας να αναπαυθούμε.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι επιτήδειοι σταφιδοπαραγωγοί έχουν τοποθετήσει τις συσκευές κρότου στις καλλιέργειες τους με σκοπό  τον εκφοβισμό των πτηνών.

Αποτέλεσμα της τακτικής τους είναι το συνεχές άκουσμα κρότων παρόμοιων αυτών των πυροβολισμών όλο το 24ωρο σε όλη την περιοχή. Να σημειωθεί ότι τα μικρά παιδιά συχνά τα βράδια ξυπνούν, νομίζοντας ότι ακούν «πόλεμο» αναφέρεται σε μία από τις καταγγελίες που έχει γίνει.

Σε άλλη καταγγελία τους για την οποία επίσης δεν πήραν κάποια απάντηση, οι ίδιοι κάτοικοι διερωτώνται για τη νομιμότητα αυτών των συσκευών και τη χρήση τους σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρουν υπάρχουν παραγωγοί που δεν χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές, γιατί όπως είπαν τα πουλιά έχουν συνηθίσει τον θόρυβο και το αποτέλεσμα της χρήσης αυτών των συσκευών δεν είναι το αναμενόμενο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει