Παρουσιάζεται το βιβλίο του Φοίβου Ιωαννίδη «Μια ζωή γεμάτη» την Τετάρτη 15 Ιουλίου

183

Η παρουσίαση του βιβλίου του Φοίβου Ιωαννίδη «Μια ζωή γεμάτη,  θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην αυλή του καφέ Μαρίνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν  ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο π.περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Ανηψητάκης και ο συγγραφέας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Άρης Ροζάκης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και η Αριστέα Πλέυρη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού δήμου Ηρακλείου.

Η  εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμέι ένα σκίτσο του Δημήτρη Ξυριτάκη, που απεικονίζει  θάλαμο των φυλακών της Αίγινας.

Το βιβλίο

Ο Φοίβος Ιωαννίδης, ο «μάγκας της Δημοκρατίας», φωτίζει με μοναδικό τρόπο την ιστορία της Ελλάδας από το Μεσοπόλεμο ως τις αρχές του 21ου αιώνα. Εύπορα παιδικά χρόνια στη Σητεία, σκοτωμός του αντιστασιακού πατέρα του Γιάννη από τους Γερμανούς λίγο πριν από την απελευθέρωση, μετακόμιση στο Ηράκλειο, απόλυτη φτώχεια, που ξεπερνιέται χάρη στην άριστη Αριστέα, τη χήρα μάνα με τα τέσσερα παιδιά,  που όλα τα σπούδασε. Υπότροφος στο Κολλέγιο Αθηνών, η ατίθαση εφηβεία του δεν άντεξε το Οικοτροφείο και επέστρεψε στο Ηράκλειο, στο Λύκειο «Κοραής».

Νομική Σχολή Αθηνών, μποέμικη ζωή στην αρχή, πολιτική στράτευση στη συνέχεια ως ηγετικό στέλεχος της ΕΔΗΝ και αγαπημένος του «Γέρου της Δημοκρατίας». Ανένδοτος, κυβέρνηση Κέντρου, Αποστασία: Οι μαρτυρίες του για την περίοδο και για τις σχέσεις Αντρέα-«Γέρου» αποτελούν συμβολή στη νεότερη Ιστορία μας

. Δικτατορία, δυναμική ένοπλη αντίσταση, σύλληψη, βασανιστήρια. Έξι χρόνια φυλακή, άλλο ένα «πανεπιστήμιο» ζωής και μόρφωσης. Συγκρατούμενος  με εξέχοντες πολιτικούς αλλά και με ποινικούς, σπαρταριστές αφηγήσεις. Μεταπολίτευση, Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, ΠΑΣΟΚ, διοικητής του ΙΚΑ, βουλευτής, υφυπουργός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεωρήσεως του Συντάγματος του 2001.

Γεώργιος Παπανδρέου, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Ανδρέας Παπανδρέου, Λεωνίδας Κύρκος, Κώστας Σημίτης, Μίκης, Μάνος, Ελύτης, Αλέκος Παναγούλης, Σωτηρία Μπέλλου, δίκη 17 Νοέμβρη. Μια ζωή γεμάτη…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει