“Στον αέρα” η δημοπράτηση της ανάπλασης που εκκρεμεί σε 1821, μικρή Έβανς και Χ. Γιάνναρη

360

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να βγει “στον αέρα” η δημοπράτηση του μεγάλου έργου της ανάπλασης του πλέγματος των κεντρικών οδικών αρτηριών με κεντρικό άξονα τη Δικαιοσύνης που ήδη έχει ολοκληρωθεί. Όπως είναι γνωστό, η ανοικτή δημοπρασία, που είχε ανακοινωθεί ότι θα δημοσιευθεί τον Μάρτιο, κύλησε από αναβολή σε αναβολή, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα μέσα του καλοκαιριού για να προχωρήσει.

Θυμίζουμε ότι το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του κέντρου χωρίστηκε σε δύο κομμάτια όταν ναυάγησε η πρώτη εργολαβία, δια μέσω της οποίας προχώρησε και ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του κεντρικού άξονα της Δικαιοσύνης. Ακολούθησε διαπραγμάτευση του δεύτερου και τρίτου μειοδότη του αρχικού διαγωνισμού του έργου που όμως αρνήθηκαν να αναλάβουν την ολοκλήρωση του, με αποτέλεσμα τώρα ο Δήμος να προχωρά στην ανάθεση νέου διαγωνισμού για τον σκοπό αυτό.

Έτσι, προχωρά η διαδικασία για την ανάθεση μιας νέας μεγάλης εργολαβίας ανάπλασης  που αφορά στις οδούς 1821, Έβανς Χ.Γιάνναρη. Ήδη έχουν σχεδόν κλείσει οι εκκρεμότητες ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και τον έκπτωτο ανάδοχο, που σύμφωνα με τα στοιχεία της τεχνικής υπηρεσίας υλοποίησε σε ποσοστό 45% το έργο που δημοπρατήθηκε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκκρεμεί η υλοποίηση του έργου της ανάπλασης των οδών 1821, μικρή Έβανς, Χ. Γιάνναρη, που σχεδιάζει η Λότζια να συμβασιοποιήσει με ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκ ευρώ. Μάλιστα, ο στόχος που έχει τεθεί από τη δημοτική Αρχή, είναι αυτή τη φορά στη νέα δημοπράτηση να τεθούν σφιχτά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, ώστε να μην υπάρξει χρονοτριβή και αναβλητικότητα στην ολοκλήρωση της παρέμβασης.

Για την ακρίβεια η προσέγγιση που υπάρχει είναι ο κάθε δρόμος να έχει ένα χρονοδιάγραμμα που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις μήνες, ώστε να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατό λιγότερη όχληση στους κατοίκους και καταστηματάρχες των περιοχών αυτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και αναβολές στη δημοπράτηση του μεγάλου αυτού έργου, μοιραία αλληλεπιδρούν και στον χρόνο έναρξης των εργασιών. Η εκτίμηση που είχε γίνει από τη Λότζια είναι ότι από τη δημοπράτηση του έργου μέχρι την υπογραφή σύμβασης θα χρειαστεί ένα πεντάμηνο για να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να αρχίσει το έργο.

Ο αρχικός σχεδιασμός που προέβλεπε το έργο να ξεκινήσει στις αρχές του φθινοπώρου. Ωστόσο, οι νέες αναβολές που μεσολάβησαν μοιραία πάνε πίσω όλο τον κύκλο της προετοιμασίας του έργου, που λογικά δεν πρόκειται να ξεκινήσει και να αρχίσει να υλοποιείται την τρέχουσα χρονιά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει