Ξεκινά τη λειτουργία του το Μουσικό Λασιθίου

132

Η περσινή χρονιά αποτελεί μία κακή ανάμνηση, καθώς ο ελάχιστος αριθμός εγγραφών δεν είχε επιτρέψει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, που αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Φέτος, τα χαμόγελα επανήλθαν στους εμπλεκόμενους και το σχολείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους μαθητές του. Την περασμένη Παρασκευή 26 Ιουνίου  διενεργήθηκε η διαδικασία επιλογής των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2020-2021, στις εγκαταστάσεις του νεοσύστατου Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι.

Για τη διαδικασία επιλογής ορίστηκε βάση των κείμενων διατάξεων πενταμελής επιτροπή και δύο αναπληρωματικά μέλη καθώς και ομάδα διοικητικής υποστήριξης.

Για πρώτη φορά πανελλαδικά εφαρμόστηκε πιλοτικά διαβαθμισμένη κλίμακα κριτηρίων, τα οποία αποτυπώθηκαν σε αξιολογικό πίνακα (Rubric).

H κλίμακα διαβαθμισμένων κριτηρίων εκπονήθηκε από τα επιλεγμένα μέλη της επιτροπής σε συνεργασία με τον συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής  του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης), κ. Κωνσταντίνο Δροσουλάκη και αποτελεί εκπαιδευτική καινοτομία.

Προκειμένου να διασφαλισθεί η καθολική ποιότητα της πιλοτικής εφαρμογής, προσήλθαν και εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής και τα επτά μέλη της επιτροπής (τακτικά και αναπληρωματικά) καθώς και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου.

Μετά το πέρας της διαδικασίας επελέγησαν 31 μαθητές οι οποίοι θα φοιτήσουν σε δύο  τμήματα κατά τη διάρκεια του ερχόμενου σχολικού έτους.

“Ευχαριστούμε τους μαθητές που προσήλθαν επιδεικνύοντας σθένος και ωριμότητα, τους γονείς και τους κηδεμόνες που στήριξαν τους μαθητές στην επιλογή τους, τα μέλη της επιτροπής και τον διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου που επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνεργατικότητας και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μέχρι τώρα βοήθεια και στήριξη.

Ευχόμαστε το ταξίδι του νεοσύστατου Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου να είναι παραγωγικό, πλούσιο σε εμπειρίες και να αποτελέσει παράδειγμα για τη δημιουργία και άλλων δομών κοινής ωφέλειας στον νομό”, αναφέρει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει