ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ: Τι θα κάνει η Λότζια με τα δημοτικά τέλη

182

Διαδοχικούς κύκλους συζητήσεων κάνει η δημοτική Αρχή με σκοπό να αποκρυσταλλώσει τη θέση της σε σχέση με τις χρεώσεις των δημοτικών τελών στα καταστήματα εστίασης.

Έτσι μετά τη συζήτηση του θέματος στο εσωτερικό της ομάδας, ανοίγει ένας νέος κύκλος συζήτησης και με τις δημοτικές παρατάξεις με σκοπό να ληφθεί άμεσα μια απόφαση καθώς πιέζει πλέον ασφυκτικά ο χρόνος με δεδομένο το γεγονός ότι τα καταστήματα εστίασης ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως έχει γράψει  η «Π», οι καταστηματάρχες ενώ στην αρχή ζητούσαν αδιαπραγμάτευτα απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, κατέθεσαν μια εναλλακτική πρόταση, στην οποία καλείται να απαντήσει η Λότζια.

Η πρόταση προβλέπει την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών με μειώσεις για τους καταστηματάρχες εστίασης και στη συνέχεια εφαρμογή της προτεινόμενης από το υπουργείο Εσωτερικών ρύθμισης  για έκπτωση 50% στις ίδιες χρεώσεις.

Όπως τονίζουν είναι μια ρεαλιστική πρόταση που έρχεται να αποκαταστήσει μια κατάφορη αδικία σε βάρος τους σε σχέση με τις υψηλότατες χρεώσεις των δημοτικών τελών, την ανταποδοτικότητα των οποίων αμφισβητούν ευθέως, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι την τελευταία 10ετία ο δήμος εισέπραξε από αυτούς 15 εκ ευρώ…

Η πλευρά της δημοτικής Αρχής βεβαίως δεν εμφανίζεται ενθουσιώδης, αφού όπως τονίζουν στελέχη της δεν έχει πληγεί μόνο ο κλάδος των καταστηματαρχών. Το ίδιο έχει συμβεί και με άλλες κοινωνικές ομάδες στις οποίες οφείλει να προστρέξει ο δήμος.

Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα αναμένεται να συζητηθεί με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων σε μια προσπάθεια να βρεθούν κοινές συντεταγμένες στη διαχείριση του…

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Μαρία Καναβάκη η οποία σηκώνει στις πλάτες της το βάρος της διαχείρισης της κρίσιμης αυτής υπόθεσης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης έχουν δεχθεί ισχυρότατο οικονομικό πλήγμα.

Ως δημοτική Αρχή εξαρχής δηλώσαμε ότι θα τις στηρίξουμε και μάλιστα ο δήμαρχος εξέφρασε δημόσια τη βούληση του για απαλλαγή τους από τα τέλη κοινόχρηστων χωρών για όσο καιρό είναι η λειτουργία του σε αναστολή.

Από εκεί και πέρα έχοντας την μεγάλη ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης του δήμου μας αντιμετωπίζουμε το θέμα με σοβαρότητα, έχοντας ειλικρινή διάθεση στήριξης αυτών των επιχειρήσεων χωρίς όμως λαϊκισμούς και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα.

Ακούμε τις προτάσεις των εκπροσώπων τους και εξετάζουμε όλες τις πιθανές λύσεις, ώστε να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή. Αυτό συζητήθηκε και χθες και θα ακολουθήσει συζητήση και με τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση η βούληση, η κατεύθυνση και το σκεπτικό μας είναι προς την ελάφρυνση και την ανακούφιση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει