Εκατό αιτήσεις ανά λεπτό για το επίδομα των 800 ευρώ

274

‘’Βροχή” έπεσαν οι αιτήσεις από εργοδότες με το που άνοιξε προ χθες τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το άνοιγμα της πλατφόρμας υποβλήθηκαν 356 φόρμες από εργοδότες, ενώ ανά λεπτό λειτουργίας προστίθενται 100 νέες φόρμες.

Στην πλατφόρμα, θα μπορούν να ενταχθούν οι εργοδότες – οι επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους από την 1η Απριλίου, διευκρίνισε ο υπουργός.

Με τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εντύπων, τα οποία συνοδεύουν τις δύο υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν,  θα δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, ύψους 800 ευρώ και η στήριξη στους εργαζόμενους, αλλά και στις επιχειρήσεις, μέσα από τη μείωση των μισθωμάτων κύριας κατοικίας και επαγγελματικής, ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση, προκειμένου να μειώσει τις «πληγές» της κρίσης του κοροναϊού.

Τα βήματα που πρέπει να  ακολουθήσουν οι εργοδότες

Οι εργοδότες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία θα πρέπει να μπουν στην «Εργάνη».

Για να μπείτε στην ΕΡΓΑΝΗ, https://eservices.yeka.gr/(S(s0nte1t1hod1hrgkvbbk0jdm))/login.aspx?ReturnUrl=%2f

Τι πρέπει να κάνουν  οι εργαζόμενοι

Από την 1η Απριλίου θα ανοίξει και η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους, οι οποίοι σε αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα-υπεύθυνη δήλωση θα συμπληρώσουν (εκτός των προσωπικών τους στοιχείων, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «Εργάνη») τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού IBAN, καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Π.Σ. «Εργάνη».

 Η λίστα με τις επιχειρήσεις

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε την Τρίτη επικαιροποιημένη λίστα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κοροναϊού και θα λάβουν  μέτρα στήριξης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει