Ο ΟΛΗ θέλει τον Θεατρικό Σταθμό

341

Να ανήκει η διαχείριση του Θεατρικού Σταθμού στον Δήμο και να παρακμάζει;

Να ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο το οποίο να μπορεί να αξιοποιεί και ο Δήμος;

Ή να δοθεί με μια μακροχρόνια μίσθωση στον Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να έχει την ευελιξία παρεμβάσεων και βελτιώσεων;

Αυτά είναι ερωτήματα που μάλλον ανήκουν στο παρελθόν, αφού η νέα Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου αποφάσισε πως δεν επιθυμεί πλέον ο χώρος να μισθώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου κι επιδιώκει να τον λάβει ξανά στα χέρια του για να τον μετατρέψει σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο λιμένα.

Η συγκεκριμένη πρόθεση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, έφθασε εγγράφως στα χέρια της Δημοτικής Αρχής, με το έγγραφο να πέφτει σαν «κεραυνός εν αιθρία» στον σχεδιασμό που έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή.

Κι αυτό γιατί η παραχώρηση του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου στον Δήμο λήγει τον επόμενο μήνα, ωστόσο ο προγραμματισμός του Δήμου Ηρακλείου εκδηλώσεων στον Θεατρικό Σταθμό λήγει τον… Ιούνιο. Εύλογα βέβαια θα μπορούσε να διερωτηθεί κανείς για ποιο λόγο η δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην ενεργοποίηση των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου να διεκδικήσει την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης τουλάχιστον ως το τέλος της περιόδου προγραμματισμού. Το ίδιο εύλογα βέβαια θα μπορούσε να διερωτηθεί κάποιος γιατί ο Οργανισμός Λιμένος έλαβε μια τόσο αιφνιδιαστική απόφαση χωρίς να προηγηθεί ένα εύλογο διάστημα διαλόγου και συνεννόησης.

Όπως φαίνεται όμως, η νέα Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου έχει ήδη χαράξει τη στρατηγική της για την επόμενη ημέρα, στην οποία και περιλαμβάνεται η άμεση αξιοποίηση του Θεατρικού Σταθμού, με όλες τις ενέργειες που προβλέπονται για να γίνει ξανά ένα στολίδι για το λιμάνι και την πόλη και να μην παραμείνει ένα κτήριο που παρακμάζει.

Την ίδια στιγμή βέβαια τη δική της στρατηγική έχει χαράξει, θεωρώντας προφανώς δεδομένη την ανανέωση της παραχώρησης και η δημοτική Αρχή, έχοντας σχεδιάσει στον χώρο πλήθος εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και οι Πολιτιστικοί Αγώνες που έχουν παγκρήτιο χαρακτήρα και πλέον παραμένει άγνωστο με βάση τις εξελίξεις το αν και το πού θα πραγματοποιηθούν.

Από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος πάντως εκτιμούν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα, αφού όπως τονίζουν η δημοτική Αρχή πλέον διαθέτει ένα σύγχρονο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, με πλήθος εγκαταστάσεων και αιθουσών που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες πολιτισμού και συνεδρίων, χωρίς κάποιο πρόβλημα. Όπως αναφέρουν παράλληλα, η διάθεση συνεργασίας υπάρχει κι εφόσον η δημοτική Αρχή επιθυμεί αναγκαστικά την χρήση του Θεατρικού Σταθμού, θα μπορεί να τη ζητά με τη μορφή επενοικίασης, με φορέα ωστόσο τον Οργανισμό Λιμένος.

Μέχρι στιγμής πάντως συζήτηση για τη διευθέτηση των λεπτομερειών της παραχώρησης δεν έχει γίνει, ενώ ο Οργανισμός φαίνεται πως θα προχωρήσει κανονικά στον σχεδιασμό του για να μετατρέψει άμεσα τον Θεατρικό Σταθμό σε υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο, το οποίο και θα μπορεί να αξιοποιεί κατόπιν σχετικού αιτήματος όποιος το επιθυμεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει