Καταργούν υποβιβασμό, πάνε για αφαίρεση βαθμών ΠΑΟΚ, Ξάνθη

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΑ 4 ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

165

Διαφορετική τροπή πήρε από χθες η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης μετά την κυβερνητική απόφαση για νομοθετική ρύθμιση (κατατέθηκε η τροπολογία και αύριο το μεσημέρι θα ψηφιστεί) που θα καταργεί εξοντωτικές ποινές για θέματα όπως αυτό της ΕΕΑ με υποβιβασμό ομάδων.

Η αντίδραση του Δικέφαλου του Βορρά που εκφράστηκε τόσο από τον ίδιο τον σύλλογο (μέσω ανακοινώσεων) όσο και από βουλευτές της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης καθώς και από τον κόσμο οδήγησε την Κυβέρνηση σε παρέμβαση καθώς όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άμεσα έρχεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργείται η κύρωση υποβιβασμού για τέτοια θέματα, κάτι που σημαίνει ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη (εάν και αποδειχθεί ότι είναι ένοχοι για τα όσα κατηγορούνται) δεν θα κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέλιου Πέτσα:

«Θα περιμένετε μέσα στην διάρκεια της μέρας κατάθεση σχετικής διάταξης η οποία θα προβλέπει ότι δεν θα υποβάλλονται τέτοιου είδους εξοντωτικές ποινές όπως ο υποβιβασμός σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ. Ειναι ένα θέμα που θα έχετε την δυνατότητα να το δείτε μέσα στην διάρκεια της μέρας.

Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.  Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή»

Πλέον οι ποινές που θα προβλέπονται σε παραβάσεις όπως στις περιπτώσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης θα περιλαμβάνουν αντί για υποβιβασμό αφαίρεση από πέντε έως δέκα βαθμούς και πρόστιμο από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύουν πλέον με υποβιβασμό, αλλά με αφαίρεση βαθμών, εφόσον βεβαίως η εισήγηση της ΕΕΑ γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από κυβερνητικές πηγές προκύπτει ότι με βάση τις παραβάσεις που χρεώνονται στις δύο ΠΑΕ, η ποινή του ΠΑΟΚ θα είναι -5 βαθμοί και της Ξάνθης -10.

Χθες εξάλλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην διαγραφή του Ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη που τάχθηκε κατά της κυβέρνησης και υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση και καυτηριάζει την στάση αυτή της κυβέρνησης όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει