Κοσμοσυρροή στο φεστιβάλ «Jazz in Progress»

167

Το ηρακλειώτικο κοινό γέμισε το  στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου,στο άνοιγμα του “Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020” ανοίγοντας τον ομώνυμο κύκλο εκδηλώσεων.

Οι δυο πρώτες συναυλίες, του Σαββάτου 25/1 με το Flying Jazz Trio των Στέφανου Ανδρεάδη, Γιώργου Κοντραφούρη και Βασίλη Ποδαρά (η οποία ήταν sold out) και της Κυριακής 26/1, με την Σαββίνα Γιαννάτου, τον Σπύρο Μάνεση και Λευτέρη Ανδριώτη που γέμισε την αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» με το μοναδικό μουσικό πάντρεμα της έθνικ τζαζ με την Κρητική λύρα, έδειξαν ότι το κοινό ανταποκρίνεται με θέρμη σε εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την μουσική, σε όλες της τις μορφές.

Αλλαγή αίθουσας

Το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, με καθημερινές συναυλίες από κορυφαίους μουσικούς και ερμηνευτές της τζαζ.

Οι συναυλίες  που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη  29/1 A Tribute to Leonard Cohen with Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou Is. που έγιναν sold out, μεταφέρονται στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» για να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων που υπάρχει από το κοινό  .

Ειδικότερα σήμερα στις 9 το βράδυ θα εμφανιστεί  το  Stavros Lantsias Quartet ft. Andreas Polyzogopoulos.

Ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας έχει μια διαρκή και γόνιμη παρουσία σ’ αυτό που χαρακτηρίζουμε ως ποιητική ευρωπαϊκή διάσταση της σύγχρονης τζαζ. Η ποιοτική σύνθεση του κουαρτέτου του έρχεται να το αποδείξει για μια ακόμα φορά.

Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» |

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ «Jazz In Progress – Heraklion Jazz Festival 2020» έχει η Χρυσάννα Καρέλλη.

Μετά τη λήξη του φεστιβάλ ακολουθεί πάρτι, όπου ο διευθυντής του Pepper Γιώργος Μουχταρίδης αναλαμβάνει να μας εκτοξεύσει μέσω των πλατό του. Το πάρτι είναι ανοικτό για το κοινό ακόμα και εάν δεν παρακολουθήσει τη συναυλία.

Τέλος ο  εξαιρετικός συντοπίτης καλλιτέχνης, Αριστόδημος Παπαδάκης ,ένας άνθρωπος με μακρά και σημαντική πορεία στον χώρο της τέχνης,   με όρεξη, έμπνευση και περισσή γενναιοδωρία, φιλοτέχνησε, ειδικά για την περίσταση μια ελιά (χαρακτηριστικό ανά τους αιώνες δένδρο της Κρήτης), γεμάτη φως, δύναμη και λάμψη, σε 50 ενυπόγραφες μεταξοτυπίες που θα προσφερθούν, χάριν εκτίμησης,   στους διακεκριμένους και κορυφαίους συμμετέχοντες μουσικούς του φεστιβάλ!

 

Η διάθεση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

  1. Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://bit.ly/2T7oURu και επιλέγοντας τη συναυλία που επιθυμούν.
  2. Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00.
  3. Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένος αριθμός θέσεων! 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει