Τα ατυχήματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

134

Τα εργατικά ατυχήματα, τα ασφαλιστικά ζητήματα και οι εργασιακές σχέσεις θα είναι το θέμα που θα απασχολήσει το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Το παραπάνω αποφασίστηκε σε συνάντηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Στέλιου Βοργιά,  με τον  περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου,  κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

Το ΕΚΗ τονίζει πως «η Κρήτη αποτελεί πρωταθλητή στα εργατικά ατυχήματα,  η παραβατικότητα ανθίζει ολοένα λόγω της έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών και του απαρχαιωμένου νομοθετικού πλαισίου, οι εργασιακές σχέσεις γίνονται δυσκολότερες με την μη εφαρμογή των Σ.Σ.Ε, η παράβαση του ωραρίου εργασίας καθώς και η εντατικοποίηση της εργασίας είναι ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν και το  Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς  το μεγαλύτερο ποσοστό των Κρητικών αποτελείται από εργαζόμενους του νησιού μας.

Στόχος μας δεν είναι μόνο η επίλυση των εργασιακών ζητημάτων, αλλά και τα εν γένει προβλήματα που απασχολούν την  κρητική κοινωνία, όπως η κλιματική αλλαγή, η στήριξη  του πρωτογενούς τομέα του νησιού της Κρήτης, όπου θα τεθούν από το ΕΚΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το ΕΚΗ  ευελπιστεί το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής να αποδώσει ‘’καρπούς’’  με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που να συνάδουν στην προσπάθεια καταπολέμησης των παραπάνω ζητημάτων, με  στόχο  την εργασιακή  ασφάλεια και την εργασιακή ευημερία των εργαζομένων του νησιού μας και γενικά την  ανάπτυξη του τόπου μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει