Διάλεξη του Ντένη Ζαχαρόπουλου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

105

Τον ιστορικό και κριτικό τέχνης Ντένη Ζαχαρόπουλο, δεύτερο προσκεκλημένο   ομιλητή για την έκθεση Ακριθάκη, θα υποδεχτεί το Ιστορικό Μουσείο  Κρήτης, “Αλέξης Ακριθάκης. Εν Κινήσει” (16.3.2019-1.3.2020), σήμερα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, στις  7 :30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη,στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της περιοδικής έκθεσης του.

Η ομιλία του κυρίου Ζαχαρόπουλου, με τίτλο «Η τέχνη του να βλέπεις μια γραμμή που ξεδιπλώνεται στο άπειρο κάνοντας θόρυβο», θα περιστραφεί γύρω από την ιδιόμορφη εικαστική γραφή του αντισυμβατικού καλλιτέχνη σε ολόκληρη τη δημιουργική του πορεία, τα γεγονότα και τα πρόσωπα που την ενέπνευσαν και την καθόρισαν. Ποια είναι αυτή η «γραφή»; Τι είναι η «ζωγραφική» για τον Ακριθάκη;

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζει και πώς τον επηρεάζουν; Πώς είναι διαμορφωμένο το καλλιτεχνικό και πνευματικό περιβάλλον στα χρόνια του Δυτικού Βερολίνου; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν τόσο με τη θεωρητική προσέγγιση όσο και τη βιωματική εμπειρία του ομιλητή, ο οποίος έχει συμβάλει και με ιδιαίτερα διεισδυτικά κείμενα στον κατάλογο της περιοδικής έκθεσης.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει