ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

448

Γιάνναρης αντί Χαρωνίτη

Σας είχα ενημερώσει ότι ο Ηρακλειώτης Γιάννης Χαρωνίτης έκλεισε τον κύκλο του στην ΚΤΥΠ και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» αναλαμβάνει ο Μεσσήνιος πολιτικός μηχανικός Θανάσης Γιάνναρης.

Ο κ. Γιάνναρης γεννήθηκε στο Χατζή Μεσσηνίας το 1966, είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει πολυετή εμπειρία σε έργα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όπως το Ολυμπιακό Χωριό, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΦΙΞ), το κτήριο του ΕΒΕΑ κλπ.

Η ΚΤΥΠ, η οποία προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε», «ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε» και «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε», αποτελεί τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτηριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.ά.).

 

Ο Γιάννης Μαστοράκης εκλέχθηκε χθες πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης.

Πάει για… δήμαρχος

Έφυγε ο ένας, ήρθε ο άλλος. Ο Γιάννης Μαστοράκης εκλέχθηκε χθες πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης.

Και τι έγινε, θα πείτε. Κι όμως, πριν πέντε χρόνια πρόεδρος του Εποπτικού είχε εκλεγεί ο Γιάννης Σέγκος, που βγήκε πρόσφατα δήμαρχος στη θέση του Μαστοράκη.

Άρα, ο Μαστοράκης θέλει να ξαναγίνει… δήμαρχος, έλεγαν με χιούμορ χθες στην ΠΕΔ!

 

Ο δήμαρχος Οροπεδίου κ. Στεφανάκης που μαζί με τον δήμαρχο Μινώα Μαν. Φραγκάκη ήταν στις Βρυξέλλες

Απουσίαζαν οι τρεις

…Τώρα που είπα για δημάρχους και ΠΕΔ, να σημειώσω ότι από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ για τη συγκρότηση της διοίκησης σε Σώμα έλειπαν τρεις.

Ο δήμαρχος Οροπεδίου κ. Στεφανάκης που μαζί με τον δήμαρχο Μινώα Μαν. Φραγκάκη ήταν στις Βρυξέλλες σε προγραμματισμένο ταξίδι της ομάδας Κυμπουρόπουλου.

Και οι δύο μάλιστα… έδειξαν ότι συνεργάζονται άψογα, αν και ήταν σε άλλες παρατάξεις (στην ΠΕΔ). Απών ήταν και ο Θ. Νίνος από το Ρέθυμνο, που ήταν σε ταξίδι στην Κύπρο.

 

Οι δεσμευτικές προσφορές

Την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από δύο επενδυτικά σχήματα γνωστοποίησε η εταιρεία «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ» (Creta Farms), υπενθυμίζοντας ότι την 18η Νοεμβρίου 2019, στις 21:00, έληξε η προθεσμία που είχαν οι υποψήφιοι επενδυτές να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του ενεργητικού της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές από δύο επενδυτικά σχήματα, η μία από την Impala Investment, μέτοχο της Λακωνικής Τροφίμων του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου, και η δεύτερη από τη Lime Capital, το fund που ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩNH.

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει αξιολόγηση των προσφορών για την ανάδειξη του στρατηγικού επενδυτή, που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της εταιρείας».

 

το τροχαίο δυστύχημα στον κόμβο Μοχού-Σταλίδας

Όταν κάνεις πειράματα

Το λέγαμε με έναν φίλο με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στον κόμβο Μοχού-Σταλίδας.

Και μου ανέφερε ότι όλα τα στηθαία, όταν καταλήγουν σε κούρμπα, όπως τη λέμε, και δεν είναι από τη… μάνα τους έτσι φτιαγμένα, αλλά έχεις πάρει το ίσιο και το έχεις εξαναγκάσει να κάνει αυτή τη στροφή, είναι ανύπαρκτο και θανατηφόρο!

Καταλάβαμε…

 

@patris
Τελικά o Θόδωρος Τσουκατος μπορεί να απαλλάχθηκε, αλλά είναι ο μόνος άνθρωπος που ξέρει την απάντηση στην One Million Dollars Question
Serafim

 

Από τις κερκίδες στους δρόμους…

Αφιερωμένη στα θύματα των τροχαίων θα είναι η 11η αγωνιστική της Super League, το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Νοεμβρίου.

Σε όλα τα γήπεδα της χώρας που διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες της Super League θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική δράση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, οργανωμένη από κοινού από την Super League, τον ΠΣΑΠ και τον πανελλαδικό σύλλογο “SOS Τροχαία Εγκλήματα”.

Κεντρικά μηνύματα είναι τα εξής: «Οδηγώ υπεύθυνα και προσεκτικά! Η αξία της ζωής είναι ανεκτίμητη!

Η οδική ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας! Μαζί μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς».

 

Ανέλαβε ο Καρακούσης

τοποθέτηση του Γιώργου Καρακούση στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗΗ ΔΕΗ ανακοίνωσε  χθες την τοποθέτηση του Γιώργου Καρακούση στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Ο κ. Καρακούσης θα αναλάβει την αναδιοργάνωση των εμπορικών υπηρεσιών της ΔΕΗ. Πρόκειται για στέλεχος από τη διεθνή αγορά, με σημαντική εμπειρία στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών.

Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία την εμπορική στρατηγική για μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το Ην. Βασίλειο και έχει ηγηθεί σημαντικών έργων εμπορικού μετασχηματισμού. Στη 15χρονη πορεία του εργάστηκε σε εμπορικές θέσεις αυξημένης ευθύνης.

Στη Forthnet ηγήθηκε του εμπορικού μετασχηματισμού και του σχεδιασμού των προϊόντων της εταιρείας, η οποία ήταν πρώτη σε μερίδιο αγοράς κατά τη διάρκεια της θητείας του. Στη Wind Hellas ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και το λανσάρισμα συνδυαστικών προϊόντων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και internet, ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη σε ρυθμούς ανάπτυξης στη σταθερή τηλεφωνία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Στο Ην. Βασίλειο ανέλαβε τον πλήρη ανασχεδιασμό των προϊόντων της Talk Talk, τηλεπικοινωνιακού παρόχου με τέσσερα εκατομμύρια πελάτες, ενώ στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό British Telecoms (BT) ηγήθηκε του μεγαλύτερου έργου μετασχηματισμού υπηρεσιών για εννέα εκατομμύρια πελάτες.

 

Η πρώτη κοινότητα

Την πρώτη ενεργειακή κοινότητα της Κρήτης θα παρουσιάσουν από τη «Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα»  στις 25 Νοεμβρίου.

Οι ιδρυτές θα μιλήσουν σχετικά με την ίδρυσή της, τους στόχους της, τις εν γένει προοπτικές και δυνατότητες που ανοίγονται για τις ενεργειακές κοινότητες στο νησί μας και τέλος, την προβολή εκδήλωσης ενημέρωσης του κοινού που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο Αρκαλοχώρι.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Δ/Σ της κοινότητας και επί 20 έτη δήμαρχος του πρώην Δήμου Αρκαλοχωρίου ,και ο κ. Κατσαπρακάκης Δημήτρης, τεχνικός σύμβουλος της κοινότητας και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ένα ανώνυμος ευεργέτης επισκέπτεται φτωχές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και αποπληρώνει τα χρέη οφειλετών

Κάποιος τα πληρώνει;

Συμβαίνει ή είναι αστικός μύθος; Ένα ανώνυμος ευεργέτης επισκέπτεται φτωχές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και αποπληρώνει τα χρέη οφειλετών σε μανάβικα, ενώ αφήνει και φακέλους με χρήματα στο κατώφλι των σπιτιών τους σε μια εποχή κατά την οποία η απόγνωση των φτωχών πολιτών, εξαιτίας της αυξανόμενου κόστους ζωής, έχει κατηγορηθεί για τα πρόσφατα κρούσματα αυτοκτονιών.

Οι κάτοικοι της Τούζλα, μιας συνοικίας στον ασιατικό τομέα της πόλης που προέρχονται κυρίως από την εργατική τάξη, αιφνιδιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί τους σε πολλά καταστήματα μαναβικής είχαν πληρωθεί από έναν ανώνυμο ευεργέτη.

 

Ζήτησε τα χρέη

«Κάποιος ήρθε και μου ζήτησε να του δείξω το σημειωματάριό μου όπου γράφω τα χρέη των πελατών» είπε ο Τσοσκούν Γιλμάζ, ο ιδιοκτήτης ενός από τα καταστήματα, στο πρακτορείο ειδήσεων Demirören.

“Υπήρχαν τέσσερις (πελάτες) με μεγάλα ποσά σε εκκρεμότητα και του είπα πού μένουν. Στη συνέχεια επέστρεψε, αφού τους μίλησε, και πλήρωσε όλα τους τα χρέη. Έμαθα επίσης ότι έδωσε επιπλέον χρήματα σε αυτές τις οικογένειες.

Τον ρώτησα το όνομά του και μου απάντησε: “Λέγε με απλά Ρομπέν των Δασών”», είπε ο Γιλμάζ.

Οι τιμές των τροφίμων και των ενοικίων έχουν φθάσει στα ύψη μετά τις τεράστιες απώλειες που κατέγραψε η τουρκική λίρα το 2018 και ενώ έχει μειωθεί ο πληθωρισμός στο 8,6% από το 25%, το ποσοστό της ανεργίας εξακολουθεί να αυξάνεται και οι λογαριασμοί ρεύματος είναι δέκα φορές υψηλότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Ο ίδιος ευεργέτης θεωρείται ότι τον Μάρτιο άφησε φακέλους που περιείχαν 1.000 τουρκικές λίρες (σχεδόν 158 ευρώ) κάτω από τις πόρτες φτωχών οικογενειών σε άλλες συνοικίες της πόλης.

 

ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γ. Αναστασάκης για τη διαμόρφωση του γηπέδου μπάσκετ του Καπετανάκειου,

Το γήπεδο του αντιδημάρχου

Είναι λίγο ξεπερασμένος από την ίδια τη ζωή ο τρόπος που διάλεξε να πανηγυρίσει στα σόσιαλ  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γ. Αναστασάκης για τη διαμόρφωση του γηπέδου μπάσκετ του Καπετανάκειου, ειδικά όταν φαίνεται ακόμα στο βάθος η αδιαμόρφωτη όψη του κτηρίου με τις σκαλωσιές και τις λινάτσες.

Και με δεδομένο μάλιστα το ναυάγιο των χρονοδιαγραμμάτων που η ίδια η δημοτική Αρχή έδωσε για την ολοκλήρωση των εργασιών, αλλά και τις αστοχίες που εντοπίζονται στο κτήριο, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και σίγουρα όχι παλιομοδίτικες συνταγές στη διαχείρισή του, που είναι απορίας άξιο πώς υποκύπτει σε αυτές ο αντιδήμαρχος, ο οποίος είναι άλλωστε τόσο γνωστός για την επιμέλεια των στιλιστικών του επιλογών στην εμφάνισή του.

 

Η φωτογραφία

Μια φωτογραφία μπορεί να δείχνει κάτι… εθιμοτυπικό, μπορεί και να μην είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το ψάχνω λίγο το θέμα, αλλά οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι το σκανδαλάκι με καταλογισμό σε πολύ γνωστό και δημόσιο πρόσωπο είναι μεγάλο. Τα λεφτά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς όπως ερχόταν απ’ έξω δεν δικαιολογούνται για τα τοπικά μας πράγματα. Λεπτομέρειες προσεχώς.

 

Γλείψιμο

Όσο καθυστερούν οι τοποθετήσεις των νέων διοικητών των νοσοκομείων τόσο συζητούνται και άλλα ονόματα. Προφανώς για να τα «κάψουν» και λίγο. Αλλα το πιο ωραίο είναι ότι κάτι «παραμένοντες» έχουν πάρει θάρρος και έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά τους λέγοντας δεξια (κυρίως…) «εγώ δεν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ ποτέ»!

 

Οι πρώην

Είδα τις επιτροπές στην ΠΕΔ Κρήτης και είναι όλοι πρώην δήμαρχοι, δημοτικοί συμβουλοι. Δεν είναι η καλύτερη εικόνα αυτή, αλλά ας περιμένουμε. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

 

Η κουβέντα

Ενωτικό πολιτικά και συλλογικό ως προς τη μελλοντική δράση του αυτοπροσδιορίστηκε το νέο προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, με τον επικεφαλής κ. Γ. Κουράκη να δίνει έμφαση στο προσφυγικό, ο οποίος ωστόσο δεν είχε καλή κουβέντα να πει για την υποδειγματική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, η οποία δε δίστασε να συγκρουστεί σκληρά για να φέρει το αποτέλεσμα που προέκυψε. Αυτό φυσικά σχολιάστηκε σκωπτικά από την αντιπολίτευση,  όχι μόνο επειδή ο κ. Κουράκης στα δημοτικά συμβούλια απαιτούσε να γίνεται συνεχής αναφορά στο έργο του.

Όπως είπαν, έχει ενδιαφέρον το αν θα αντέξει την ελάχιστη πολιτική πίεση, με δεδομένες τις δεσμεύσεις που έχει στα κόμματα που υποστήριξαν πολιτικά την εκλογή του, με πρώτο και καλύτερο αυτό της Ν.Δ.

 

Η απάντηση

…Πάντως η πλευρά Κουράκη έλεγε χθες ότι, ενώ την προηγούμενη φορά όλοι έιχαν ψηφίσει Λαμπρινό στην ΠΕΔ, τώρα η παράταξη του δημάρχου, ενώ της προτάθηκε, δεν δέχτηκε θέση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει