Ο άνθρωπος που βρίσκει κλεμμένους “θησαυρούς” και τους παραδίδει

3.580

Πριν από εννέα χρόνια είχε βρει μια τσάντα που ήταν «προϊόν κλοπής» από τσαντάκια του Ηρακλείου. Η τσάντα περιείχε 4.600 ευρώ, τα οποία ο δράστης δεν είχε εντοπίσει και φρόντισε να την ξεφορτωθεί πριν συλληφθεί.

Λίγα χρόνια μετά, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε  για τον 47χρονο δημοτικό υπάλληλο Σωτήρη Δημητρόπουλο, ο οποίος βρήκε και πάλι έναν… θησαυρό!

Ο κ. Δημητρόπουλος είναι ο άνθρωπος που βρήκε και παρέδωσε το νεσεσέρ με τα δεκάδες κοσμήματα που έκλεψαν από σπίτι στις Βασιλιές Ρομά, οι οποίοι έκαναν άνω κάτω την ΕΛ.ΑΣ. πριν λίγα 24ωρα.

Πρόκειται στην κυριολεξία για έναν θησαυρό, αφού μόνο τα αγιοκωνσταντινάτα που υπήρχαν ήταν 17! Πολλές ήταν επίσης οι χρυσές καδένες λαιμού, χεριών, τα δαχτυλίδια και τα σκουλαρίκια που ευτυχώς πέταξαν στον δρόμο οι Ρομά, τους οποίους κυνηγούσαν οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς όμως να καταφέρουν να τους ακινητοποιήσουν.

Ο 47χρονος περιέγραψε στην «Π» το πώς βρήκε τα κοσμήματα τα οποία παρέδωσε στην Ασφάλεια Ηρακλείου. «Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου πήγαινα στο γήπεδο της Μινωικής για να παρακολουθήσω έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Όπως κινούμουν με τη μηχανή, μου κίνησε την περιέργεια ένα τσαντάκι καφέ χρώματος που ήταν πεταμένο στην άκρη του δρόμου, αλλά σε εμφανές σημείο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ, Δημητρόπουλος συνεχίζει λέγοντας: «Σταμάτησα από περιέργεια να δω τι είναι, χωρίς να έχω φανταστεί τι θα υπήρχε στο εσωτερικό του. Μόλις το έπιασα από το βάρος κατάλαβα ότι κάτι θα υπάρχει μέσα. Το άνοιξα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Υπήρχαν κάθε λογής κοσμήματα. Από αλυσίδες μέχρι ένα πολύ ακριβό ρολόι, αγιοκωνσταντινάτα κ.ά.»

Αμέσως, ο υπάλληλος του Δήμου Ηρακλείου τηλεφώνησε στο «100». «Πήγα στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου έμαθα τι είχε προηγηθεί» σχολιάζει και καταλήγει τονίζοντας ότι «όσες φορές κι αν του τύχει κάτι τέτοιο, θα το ξανάκανε. Δεν ζήτησα τίποτα και δεν ήθελα τίποτα. Αυτές τις αρχές είχα από τους γονείς μου κι αυτές τις αρχές μεταφέρω στα παιδιά μου».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει