Ετοιμάζονται για τη χειμερινή περίοδο

136

Την θέληση για «συστράτευση» και έγκαιρη προετοιμασία στο σχέδιο δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων στο πλαίσιο της χειμερινής περιόδου 2019-2020 εξέφρασαν όλοι οι συμμετέχοντες στην κοινή σύσκεψη συντονιστικών οργάνων της πολιτικής προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο Μύρτος του Δήμου Ιεράπετρας.

Στην κοινή σύσκεψη υπήρξε ανταλλαγή απόψεων απ’ όλους για την καλύτερη προετοιμασία του σχεδίου δράσεων, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, όπως και άλλοι εκπρόσωποι για τα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές άσκησαν δριμύτατη κριτική στις παρεμβάσεις του ανθρώπινου παράγοντα με τα παράνομα μπαζώματα ρεμάτων.

Από τη συνεδρίαση του οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Από τη συνεδρίαση του οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Ο κ. Κουρουπάκης παράλληλα, σε συνεννόησή του με τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, παρέδωσε στους θεσμικούς εκπροσώπους χρήσιμο υλικό με χαρτογράφηση και επισημάνσεις όλων των επίμαχων-επικίνδυνων σημείων σε ποτάμια, ρέματα και απόκρημνες πλαγιές δίπλα στο οδικό δίκτυο.

Ο κ. Κουρουπάκης, μάλιστα, με βάση το χρήσιμο υλικό, τόνισε ότι τα ρέματα τα τελευταία χρόνια είναι πολύ λιγότερα από το παρελθόν λόγω των μπαζωμάτων και ότι από τις καταστροφές έχουν εξαφανιστεί περιουσίες, χιλιάδες στρέμματα γης με όλες τις θλιβερές συνέπειες.

«Πάνω απ’ όλα για όλους μας είναι η ανθρώπινη ζωή και βέβαια η διαφύλαξη των υποδομών, περιουσιών και ότι θα πρέπει και η πολιτεία με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να αναλάβει τις ευθύνες της» τόνισαν οι κύριοι Κουρουπάκης και Γουλιδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκληση των δύο συντονιστικών οργάνων γίνεται για πρώτη φορά και μάλιστα στην ενδοχώρα ύστερα από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας  Τάσου Κουρουπάκη και αποδοχής της πρότασης από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και των αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου Νίκου Συριγωνάκη και Γιάννη Γουλιδάκη αντίστοιχα.

Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο δράσης, σε έργα που είναι σε εκκρεμότητα, όπως και στην κοινή συστράτευση όλων για την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει