Ένα γκουρμέ σαντουιτσάδικο που “ζει” 3-4 οικογένειες

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1,574

Πέτυχε γιατί βρίσκεται πολύ μακριά από τη λογική «μαρούλι, μπέικον, μαγιονέζα του εμπορίου»

 

Το κείμενο που ακολουθεί δεν περιέχει “τοποθέτηση προϊόντος”, δεν γράφεται για διαφημιστικούς λόγους δεν  γνωρίζω καν τους ιδιοκτήτες – δύο αδέλφια έμαθα ότι το έχουν – του σαντουιτσάδικου για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω.

Αποφάσισα να γράψω γι’ αυτό το μικρό μαγαζί που βρίσκεται σε έναν στενό δρόμο πίσω από το Σύνταγμα, γιατί οι άνθρωποι που το δουλεύουν μου έδωσαν να καταλάβω με ποιον τρόπο μπορείς να γίνεις γνωστός κι επιτυχημένος, εξασφαλίζοντας έναν καλό μισθό για τον εαυτό σου και 3-4 ακόμη οικογένειες, φτιάχνοντας σάντουιτς  σε ένα χώρο 2Χ3.

Είχα διαβάσει ένα σχεδόν μονόστηλο κείμενο – δεν ήταν διαφημιστικό- στο περιοδικό Blue της Aegean για τον λιλιπούτειο χώρο που φτιάχνει “τα καλύτερα σάντουιτς της πόλης” και σ’ ένα ταξίδι μου στην Αθήνα βρέθηκα τυχαία μπροστά του.

Τέσσερα άτομα δούλευαν πυρετωδώς για να εξυπηρετήσουν 9-10 πελάτες που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους. Το μαγαζί ήταν πεντακάθαρο, οι εργαζόμενοι ευγενέστατοι και όταν δοκίμασα κι εγώ ένα από τα σάντουιτς του, που καμιά σχέση δεν έχουν με τη λογική «τυρί, μπέικον,  μαγιονέζα, μαρούλι», κατάλαβα γιατί έχει “ουρά”,  ενώ άλλοι ψάχνουν τον πελάτη με το… δίκαννο.

Χρησιμοποιούν μόνο μοναστηριακό ψωμί εξαιρετικής ποιότητας, ολόφρεσκα λαχανικά, χειροποίητες σάλτσες που τις φτιάχνουν οι ίδιοι , πολλά τοπικά προϊόντα, όπως σουτζούκι, παστουρμά, φέτα και παστράμι, και οι συνδυασμοί των υλικών είναι τόσο ισορροπημένοι και γευστικοί, που αυτόματα σκέπτεσαι ότι αυτή είναι η γκουρμέ εκδοχή ενός πεντανόστιμου σάντουιτς, σε λογική τιμή.

Το κατάστημα δεν σερβίρει ούτε καφέ, παρά μόνο αυτό το υπέροχο μοναστηριακό ψωμί, με υλικά και προτάσεις που ταιριάζουν με κάθε γούστο, ενώ προσθέτει τακτικά νέες γεύσεις στον κατάλογο. Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά;

Γιατί πήρα ένα μάθημα σ’ αυτό το μαγαζί που έχει φανατικούς πελάτες, οι οποίοι γράφουν διθυραμβικά σχόλια σε ιντερνετικούς οδηγούς για τα σπιτικά του σάντουιτς: Για να ξεχωρίσεις δεν χρειάζονται ούτε πολλά λεφτά για επενδύσεις, ούτε σούπερ γνώσεις, ούτε κεντρικό πολυτελές κατάστημα, ούτε γνωριμίες.

Το αποδεικνύει αυτό το σαντουιτσάδικο που «ζει» 3-4 οικογένειες από το 2015 που άνοιξε, γιατί έχει ποιότητα, προσωπικότητα και άριστη πρώτη ύλη και δεν ακολούθησε την αποτυχημένη  συνταγή “μια από τα ίδια”, αυτή που ακολουθούν οι περισσότεροι, οι οποίοι διαμαρτύρονται  γιατί δεν έχουν κόσμο και δεν τους φθάνει το μεροκάματο για να ζήσουν.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει