ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Εξερευνήσεις για όλη την οικογένεια

94

Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης ξεκινά το φθινόπωρο τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για όλη την οικογένεια. Με αφορμή τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου, τα παιδιά εξερευνούν παρέα με τους γονείς τους και ανακαλύπτουν τον κόσμο!

«Στο Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας.

Τα οικογενειακά μας προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών.

Στα οικογενειακά προγράμματα, όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν ενεργό ρόλο και συμμετέχουν ισότιμα, μαθαίνουν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους και τη σχέση μεταξύ τους, «χάνονται» μέσα στο παιχνίδι της ανακάλυψης μακριά από τους αντιπερισπασμούς της καθημερινότητας.

Αυτόν τον μήνα προσκαλούμε γονείς και παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο των μουσείων μέσα από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μες το μουσείο». Τι είναι, τελικά, ένα μουσείο; Τι μπορούμε να κάνουμε ως οικογένεια μέσα σε αυτό;

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους ανακαλύπτουν την έννοια «μουσείο» παρατηρώντας και εξερευνώντας καθημερινά αντικείμενα, αντίγραφα και αυθεντικά τεκμήρια του πολιτισμού. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο του μουσειολόγου, του συντηρητή, του ξεναγού, αλλά και του ίδιου του επισκέπτη, φτιάχνουν το δικό τους μουσείο και μας ξεναγούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο», αναφέρεται, σε σχετική ανακοίνωση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μες το μουσείο» απευθύνεται σε γονείς με παιδιά από 5 έως και 8 ετών και τα αδέρφια τους. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο “Μινιατούρες Kids Play Cafe” τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 6.00 – 7.30 μ.μ.
  • Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ώρα 6.00-7.30 μ.μ.
  • Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, ώρα 6.00-7.30 μ.μ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15.00 ευρώ για κάθε οικογένεια (μέχρι και τρία μέλη) +5 ευρώ κάθε επιπλέον μέλος. Η δήλωση συμμετοχής με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας και την ηλικία των παιδιών είναι απαραίτητη, ώστε σνα εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την πρώτη συνάντηση θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης και στο mail [email protected].

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει