ΕΑΚΗ: «Κανένα σωματείο δεν αποκλείεται από τις εγκαταστάσεις της ΓΓΑ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

138

Με μία μακροσκελή ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΑΚΗ απαντά στη διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Αθλητισμού Μαριάννα Δέλκου, η οποία ζήτησε εξηγήσεις για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Εναρμονιζόμενη με το ύφος και το στιλ της επιστολής σας (ανοικτές και μέσω του τύπου), η διοικούσα επιτροπή Ε.Α.Κ.Η μετά από έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία της για το θέμα που τέθηκε εκ μέρους σας και για την απόδοση «εξηγήσεων» όπως τονίζει ο τίτλος της προσωπικής σας επιστολής για τις διαμαρτυρίες γονέων και σωματείων στο κολυμβητήριο

Ηρακλείου, απαντά τα παρακάτω:

1) Οι εγκαταστάσεις μας το μήνα Αύγουστο παραμένουν κλειστές κάθε χρόνο για την απαιτούμενη συντήρηση. Έπειτα από εισήγηση της ΠΕΚΥΚ-Ρ για το κολυμβητήριο ή των υπόλοιπων σωματείων για τις 2 άλλες εγκαταστάσεις (κλειστό Λίντο και στάδιο Ελευθερίας) και σύμφωνα με τον κανονισμό των εθνικών αθλητικών κέντρων, η επιτροπή μας παραχωρούσε ώρες προπόνησης στα σωματεία συνάπτοντας συμφωνητικά μαζί τους για τους όρους χρήσης.

Στις δύο άλλες εγκαταστάσεις κλήθηκαν τα σωματεία και συμφώνησαν τον μήνα Ιούλιο 2019! Το αυτό κλήθηκαν να πράξουν και τα σωματεία κολύμβησης με επιστολή μας, αφού κλείσουν τις οικονομικές οφειλές τους με βάση τα συμφωνητικά που υπέγραψαν.

Απάντησαν μέσω του τύπου πρώτα και έπειτα με επιστολή προς εμάς διαμαρτυρόμενα (*10-8-19) για το ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις και ως εκ τούτου δεν θα προσέλθουν στη συνάντηση για μοίρασμα ωρών. Στη συνέχεια με νέα επιστολή υπογεγραμμένη από ΠΕΚΥΚ-Ρ πλέον, στις 29 Αυγούστου ζητείται η λειτουργία της πισίνας ισχυριζόμενη ομόφωνη απόφαση όλων των σωματείων της πόλης μας.

Ενώ είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ως διοίκηση με αυτό το δεδομένο, καταφθάνουν 3 επιστολές από σωματεία που αρνούνται την ομοφωνία που προέβαλλε η ΠΕΚΥΚ-Ρ. Μετά τα νέα δεδομένα επανήλθαμε με επιστολή μας σήμερα 4-9-2019 και ζητάμε να καταθέσουν εκ νέου πρόταση μέχρι 5-9-2019, για να συνεδριάσουμε την Παρασκευή για την κατανομή ωρών ώστε την Δευτέρα 9- 9-2019 να λειτουργήσει ομαλά η πισίνα μας.

2) Η συγκεκριμένη διοικούσα επιτροπή από την ανάληψη των καθηκόντων της έβαλε κριτήρια απονομής χρήσης χώρου και χρόνου για όλες τις εγκαταστάσεις. Όλα τα σωματεία της πόλης να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές δημοκρατικά, ισότιμα και ανάλογα με την συμπεριφορική χρήση τους (τακτοποίηση οικονομικών, πλήθος

αθλουμένων, αγωνιστική κατηγορία κλπ). Δηλαδή, κανένα σωματείο να μην αποκλείεται από τη χρήση των δημόσιων εγκαταστάσεων της Γ.Γ.Α, εφ’ όσον το επιθυμεί και είναι συνεπές με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που υπογράφει. Αυτή την τακτική ακολουθούμε απαρέγκλιτα 4 χρόνια τώρα.

3) Κα διευθύντρια, μέχρι τώρα δεν λειτουργήσαμε ποτέ με κινήσεις εντυπωσιασμού μέσω του τύπου. Έτσι δεν παραιτηθήκαμε μέχρι τώρα παρόλο που οι θέσεις μας είναι πολιτικές, άμισθες και τιμητικές, γιατί α) απαιτείται η υπογραφή μας για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του ΕΑΚΗ και β) υπήρχαν έργα σε εξέλιξη και διαγωνισμοί που επίσης απαιτούσαν υπογραφές .

Το κράτος κατά την αντίληψή μας θα πρέπει να έχει συνέχεια και περιμένουμε να παραδώσουμε στη διοίκηση που θα μας αντικαταστήσει από το υπουργείο σας. Ωστόσο εμμένουμε στις απόψεις μας πως τα ζητήματα λύνονται υπηρεσιακά και όχι διαμέσω του τύπου (18:22 , 4-9-2019 ήταν διανεμημένη η επιστολή σας στα ΜΜΕ, 18:43 ελήφθη από εμάς).“

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει