Έσωσαν τον γύπα στην Ελούντα

230

Τα φτερά του φαίνεται ότι «πρόδωσαν» έναν γύπα που έκανε… αναγκαστική προσγείωση τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Ελούντας στον επαρχιακό δρόμο προς Πλάκα λίγο μετά το ξενοδοχείο Domus of Elounda.

Εργαζόμενος του ξενοδοχείου ειδοποίησε τον δασολόγο, πρώην υπάλληλο της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, κ. Γιάννη Λασιθιωτάκη, ο οποίος στο παρελθόν με την υπηρεσιακή του ιδιότητα έχει περισυλλέξει αρκετά τραυματισμένα πτηνά στο Λασίθι, τα οποία έχουν παραδοθεί στους ορνιθολόγους και άλλους αρμόδιους φορείς για την προστασία τους.

Έσωσαν γύπα στην Ελούντα

Ο συγκεκριμένος γύπας δεν φαίνεται να είχε σημάδια τραυματισμού, παρασίτων στο σώμα του ή δηλητηρίασης και το πιθανότερο είναι να αποκόπηκε από την ομάδα του και να έχασε τον προσανατολισμό του.

Αφού περισυνελέγη το πτηνό και του παρασχέθηκε νερό και ωμή τροφή, ο κ. Λασιθιωτάκης συνεπικουρούμενος από τον κ. Κωστή Μαυρικάκη, επιχείρησαν να απελευθερώσουν τον γύπα  -που στο μεταξύ είχε ζωηρέψει από την απρόσμενη επαφή του με τα εγκόσμια   για να πετάξει από τις απόκρημνες πλαγιές πάνω από τη νησίδα της Σπιναλόγκας, γεγονός όμως που δεν κατέστη εφικτό, λόγω ίσως του ισχυρού ανέμου που επικρατούσε τη στιγμή αυτή στο ύψωμα.

Μετά από αυτή την αποτυχημένη προσπάθεια επιστροφής στα ύψη του, ο γύπας μεταφέρθηκε κατόπιν συνεννόησης με τον δ/ντή Δασών Λασιθίου κ. Μαν. Συλλιγάρδο σε φυλασσόμενο χώρο της Δ/νσης Δασών Λασιθίου στον Άγ. Νικόλαο, για να παραδοθεί από σήμερα στους ειδικούς ορνιθολόγους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, οι οποίοι θα επιληφθούν αρμοδίως για την απελευθέρωσή του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει