ΕΠΙ… ΚΡΗΤΙΚΑ

140

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και χρόνια πολλά μια και δεν τα είπαμε χθες. Και για όσες Μαρίες και Δέσποινες ξεχάσαμε, φαντάζομαι ότι οι ευχές θα γίνονται δεχτές και σήμερα.

ΑΝ Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι το Πάσχα του καλοκαιριού, κανονικά σήμερα θα έπρεπε να είναι αργία, όπως αργία είναι η επομένη του Πάσχα.

ΚΑΠΟΙΟΙ πάντως θα την κάνουν αργία, είτε εργάζονται στο Δημόσιο, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες είτε έχουν δικές τους επιχειρήσεις.

ΠΟΥ ΝΑ τρέχεις τώρα στη δουλειά; Κάτσε πρώτα να συνέλθουμε από το hangover των απανωτών γλεντιών, να κάνουμε μερικά μπανάκια το τετραήμερο και από Δευτέρα έχει ο Θεός…

ΜΠΟΡΕΙ και να έχουν υποχωρήσει οι ζέστες μέχρι τότε και οι συνθήκες εργασίας να είναι καλύτερες.

ΙΔΙΑΤΕΡΗ κίνηση χθες στο ΒΟΑΚ από τις πρωινές ώρες. Πανδαιμόνιο! Όλοι πήγαιναν είτε σε κάποια παραλία, είτε στο χωριό για να φάνε με τους δικούς τους.

ΤΙ ΜΑΣ δίδαξαν τα γλέντια της Παναγίας; Δύο πράγματα: η νέα γένια που έρχεται είναι όμορφη και χορευταρού!

ΚΑΙ ΑΝ μας άκουγες πριν μερικά χρόνια… κλαίγαμε για τα ήθη, τα έθιμα, τους χορούς και τα γλέντια που χάνονται!

ΑΜ ΔΕ! Η νέα γενιά χορεύει περισσότερο τα Κρητικά. Και ας μη φορά στιβάνια και βράκες και λοιπές παραδοσιακές φορεσιές, προτιμώντας το βρακί χωρίς ραφές!

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ για εκατοντάδες ταξιδιώτες στο λιμάνι της Σαμοθράκης, λόγω της κακής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, απόρροια βλάβης πλοίου, αν κατάλαβα καλά.

ΔΗΛΑΔΗ αν κάποια στιγμή τα καταφέρουν και ταξιδέψουν τότε θα μιλάμε για τη … νίκη της Σαμοθράκης;

ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο βαψομαλλιάς πολιτικός που… στολίζει ο Αντώναρος; Είναι, λέει, και πρώην πρωθυπουργός που τώρα δεν περνά η μπογιά του! Καλά τόσο άχτι τον έχει;

ΧΘΕΣ εμείς βράζαμε στο ζουμί μας από τις υψηλές θερμοκρασίες και κάπου στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, σημειώθηκαν βροχές και καταιγίδες.

ΠΕΙΤΕ μου τώρα εσείς: Ποιος είναι ο ευλογημένος τόπος;

ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ πλέον, Κρήτη και Ρόδος είχαν τις περισσότερες κρατημένες αεροπορικές θέσεις το 8μηνο Μάρτιος- Οκτώβριος, αν και λιγότερες από το περυσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει