Δόθηκε ο κόμβος στη Γέργερη, εργασιών συνέχεια στις Γούρνες

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

331

Νέες αλλαγές έρχονται από Δευτέρα στον ανισόπεδο κόμβου Γουρνών αναφορικά με το έργο Γούρνες – Χερσόνησος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να γίνει παράλληλη μετατόπιση της κυκλοφορίας του ρεύματος από Ηράκλειο προς Γούβες και την παλαιά εθνική οδό, από τον δεξιό κλάδο της οδού στον αριστερό, ο οποίος ήδη έχει κατασκευαστεί.

Η μετατόπιση, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Οργανισμού, θα πραγματοποιηθεί από την κάτω διάβαση του ανισόπεδου κόμβου Γουρνών, μέχρι και τον ισόπεδο κόμβο Γουρνών στην παλαιά εθνική οδό.

Τονίζεται ότι όλες οι υπόλοιπες κινήσεις κυκλοφορίας πρόκειται να υλοποιούνται όπως ακριβώς υλοποιούνται και σήμερα. Ο Οργανισμός ζητά την κατανόηση των οδηγών τους οποίους και παρακαλεί να συμμορφώνονται με την τοποθετημένη κατακόρυφη και οριζόντια εργοταξιακή σήμανση.

Στο μεταξύ, αφού το έργο πέρασε από «σαράντα κύματα» κι αφού υπήρξαν μια σειρά από προβλήματα και θέματα που το συνόδευσαν, τα οποία έφθασαν ακόμα και στον κίνδυνο της απένταξης, παραδόθηκε προχθές στην κυκλοφορία ανισόπεδος κόμβος του δρόμου Ηρακλείου – Μεσσαράς, που δεν είχε παραδοθεί ούτε κατά την πρώτη παράδοση του έργου, ούτε μετά τις διορθωτικές κινήσεις στην εργολαβία.

Ειδικότερα, δόθηκε σε χρήση και κυκλοφορία των οχημάτων ο ανισόπεδος κόμβος της Γέργερης στο νέο τμήμα της εθνικής οδού Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά – Καστέλλι Μοιρών.

Η παράδοση του νέου ανισόπεδου κόμβου θεωρείται αρκετά σημαντική διότι διευκολύνει πλήθος καθημερινών διελεύσεων οχημάτων από και προς Ηράκλειο, αλλά και φέρνει τη συνολική εργολαβία ένα βήμα πιο κοντά στην τελική ολοκλήρωσή της, απομακρύνοντας τον κίνδυνο απένταξης. Την ίδια στιγμή, με δεδομένη την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί στη Γέργερη, αλλά και την καθημερινή σχεδόν μετακίνηση οχημάτων βαρέου τύπου, έρχεται να απαντήσει στις ανάγκες της εποχής, αλλά και να διευκολύνει πλήθος δράσεων.

Τονίζεται ότι με βάση τον σχεδιασμό ως το τέλος Αυγούστου το αργότερο προβλέπεται να έχουν παραδοθεί συνολικά όλα τα τμήματα του έργου στον νέο δρόμο Ηράκλειο – Μεσσαρά και να μην υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει