Στις νέες τεχνολογίες επενδύει η Λότζια

78

Οι νέες τεχνολογίες, οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος Ηρακλείου, αλλά και οι προοπτικές που υπάρχουν για αύξηση των εν λόγω υπηρεσιών, αποτέλεσαν το κύριο θέμα συζήτησης στο εργαστήριο με θέμα «Πώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το αστικό περιβάλλον».

Το εργαστήριο διοργανώθηκε από το κέντρο δομημένου δημοκρατικού διαλόγου, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «Δημοσκόπιο» στη νέα Αλικαρνασσό, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος.  Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου έχει επίσης ανάλυση της συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ του Ινστιτούτου πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με το δήμο Ηρακλείου, παρουσιάσθηκαν στατιστικά αποτελέσματα από την χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών από τους πολίτες και οι διεθνείς διακρίσεις της πόλης μας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το πάνελ της εκδήλωσης

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η σημασία που δίνει ο Δήμος στην κατάθεση γνώμης από τους δημότες  σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να έχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης, ενώ έγινε συζήτηση και για το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, καθώς και των δεδομένων που παράγονται από την δημόσια σφαίρα της αστικής ζωής. Ο Δήμαρχος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, πριν τους ομιλητές, οι οποίοι ήταν οι:

Καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης, Διευθυντής ΙΠ-ΙΤΕ : «Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Ηρακλείου.Η συμβολή του ΙΠ-ΙΤΕ».

Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Επικεφαλής Εργαστηρίου HCI και Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης : «Καινοτόμες ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες για έξυπνες πόλεις».

Δρ. Γεώργιος Μαργέτης, Εργαστήριο HCI και  Δρ. Στέφανος Παπαδάκης,Εργαστήριο TNL : «Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας έξυπνης πόλης του Δήμου Ηρακλείου».

Μοχιανάκης Κωστής, Προϊστάμενος πληροφορικής, επικοινωνιών και διαφάνειας Δήμου Ηρακλείου : «Κρίσιμες αποφάσεις στην πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης μας».

Το εργαστήριο συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοσκοπίου και Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει