Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Νέα «κατευθυνόμενη» πτώση…

183

Νέα σημαντική πτώση για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο εχθές έχασε ένα κρίσιμο τεχνικό επίπεδο, των 820 μονάδων, με χαρακτηριστική ευκολία, καθώς οι πωλήσεις ιδίως στον τραπεζικό κλάδο έχουν λάβει χαρακτηριστικά sell off,.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,52% στις 818,51 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 807,01 μονάδων και 825,91 μον.. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 97,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 59,7 εκατ. τεμάχια, λόγω του πακέτου των 4,5 εκατ. τεμαχίων στην Ελλάκτωρ, το οποίο διακινήθηκε στα 2 ευρώ ανά μετοχή και ήταν συνολικής αξίας 9,1 εκατ. ευρώ.

Αν και ο Γενικός Δείκτης κατάφερε στο τέλος να μαζέψει σημαντικό μέρος των ενδοσυνεδριακών απωλειών, ουσιαστικά δεν «πρόλαβε» το άνοιγμα-γύρισμα των διεθνών αγορών, η πτώση από τις αρχές του μήνα διευρύνεται μέρα με τη μέρα, ξεπερνώντας πλέον το 10%.
Ανακάμπτουν αποφασιστικά οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου από τις ραγδαίες απώλειες που πυροδότησαν οι εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας αλλά και η αναταραχή στο Χονγκ Κονγκ.

Καταλυτικά φαίνεται να επιδρούν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ αφαίρεσαν συγκεκριμένα κινεζικά προϊόντα από τη “μαύρη λίστα” των δασμών, επικαλούμενες λόγους υγείας και εθνικής ασφάλειας. Κέρδη και στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει