ΕΠΙ… ΚΡΗΤΙΚΑ

190

ΚΑΛΗΜΕΡΑ καλημέρα και χρόνια πολλά στις Μαρίες όλου του κόσμου, νυμφευμένες και ανύμφευτες, για να μην κάνουμε διαχωρισμούς, καθώς κάθε περιοχή έχει και τις δικές τις ημέρες εορτασμού!

ΠΑΡΑΜΟΝΗ της Παναγίας σήμερα και το… Πάσχα του καλοκαιριού μυρίζει από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη.

ΟΧΙ καλέ αυτό! Αυτό είναι η τσίκνα από τα καμένα της Εύβοιας, καθώς οι καπνοί έφτασαν στην Αθήνα.

ΑΠΟ απόψε όλη η Ελλάδα ένα ατέλειωτο γλέντι ένα μακρόσυρτο πανηγύρι για να γιορτάσουμε στο κατακαλόκαιρο τα ντέρτια και τους καημούς μας…

ΚΑΙ όχι μόνο στο γλέντι, μα και στην εκκλησία θα πάμε και στο μοναστήρι που γιορτάζει και μπροστά στην εικόνα της Παναγίας με τα χίλια επίθετα θα σταθούμε ευλαβικά και βασιλικό στ’ αυτί μας θα βάλουμε!

ΓΙΑΤΙ έτσι είναι ο Έλληνας, το έχει όλο το πακέτο. Και το πανηγυράκι του το θέλει, μα και τη Παναγία να την αισθανθεί, να την προσκυνήσει.

ΜΠΟΡΕΙ καμιά φορά να την επικαλούμαστε για αλλότριους σκοπούς και πράξεις ή όταν θέλουμε να λούσουμε με ύβρεις κάποιον, αλλά κατά βάθος πάντα την αγαπάμε.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ σαν τη μάνα μας και ακόμα παραπάνω. Είναι η πλατυτέρα των ουρανών, σύμφωνα μ’ έναν από τους πιο ακριβείς χαρακτηρισμούς που της έχουν αποδώσει.

Ο ΦΕΤΙΝΟΣ εορτασμός της Παναγίας θα είναι ακόμα πιο φωτεινός, καθώς συμπίπτει με την πανσέληνο του Αυγούστου, την ομορφότερη του χρόνου.

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ πάλι απόψε ασημένιο τάλιρο και αυτή με τα… λυτά της μαλλιά θα χορεύει στο πανηγύρι.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ στον Δεκαπενταύγουστο χάσαμε την Δαλάκα! Καλά δεν τη χάσαμε ακριβώς,, αλλά όπως μας πληροφορεί η Espresso που δημοσιεύει και τη σχετική φωτογραφία «Σουλτάνα για χάρη του έρωτα η Δαλάκα- Με μαντίλα στην Κωνσταντινούπολη»!

ΝΑ ΔΩ τώρα τι θα πει η πεθερά μου- και στ’ αλήθεια πιστή χριστιανή- που είχε λατρέψει το Κατερινάκι από το Survivor, που για χάρη του δεν έχανε επεισόδιο.

ΤΑ ΧΑΠΙΑ της μπορούσε να τα ξεχάσει, μα τις δοκιμασίες της Δαλάκα… ποτέ!

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει