Αθωώθηκε για τον εμπρησμό και θα… φυτέψει 3 δέντρα

Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

623

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο 36χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού για φωτιά, ευτυχώς μικρής έκτασης, που είχε εκδηλωθεί πριν από περίπου δέκα ημέρες στην περιοχή των Αρχανών. Ο 36χρονος είχε ισχυριστεί εξ αρχής ότι ο 16χρονος ανιψιός του με τον οποίο πήγαν να ανάψουν ένα κεράκι στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, στον Γιούχτα, πέταξε από επιπολαιότητα στα ξερόχορτα ένα φλεγόμενο μπουκάλι μπίρας. Υποστήριξε ότι δεν περίμενε να εκδηλωθεί φωτιά. Οι Αρχές έφθασαν στην ταυτότητα του 36χρονου μετά από μία μαρτυρία πολίτη, ο οποίος βρέθηκε με το αυτοκίνητο του πίσω από το όχημα στο οποίο επέβαιναν θείος και ανιψιός. Θεώρησε ύποπτες τις κινήσεις τους και λίγο αργότερα όταν αντιλήφθηκε την φωτιά και ειδοποίησε την πυροσβεστική, έκρινε σκόπιμο να αναφέρει και την παρουσία των δύο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο συνοδηγός κρατούσε ένα γυάλινο μπουκάλι μπίρας και έδειχνε με το χέρι του προς την δεξιά πλευρά του βουνού.

Ο 36χρονος πάντως προσφέρθηκε, όπως είπε στο δικαστήριο, να μεταβεί στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά και να φυτέψει τρία δένδρα.

Στο μεταξύ αναβολή για τις 16 Αυγούστου πήρε ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό στον καταυλισμό των Ρομά, στην Αλικαρνασσό. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει