Προσφυγή στο ΣτΕ για τον διαγωνισμό του «μεγάλου» καλωδίου

114

Κλιμακώνει τις ενέργειές της η κυπριακών συμφερόντων εταιρία EuroAsia Interconnector κατά των αρμόδιων ελληνικών αρχών και εταιρειών για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Μετά την απόρριψη από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών της προσφυγής του EuroAsia κατά του διαγωνισμού της «Αριάδνης» για τους Σταθμούς Μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής, η κυπριακή εταιρεία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η κίνηση αυτή του EuroAsia, φανερώνει την απόπειρα της εταιρείας να εξαντλήσει κάθε δικαστικό μέσο προκειμένου να μπλοκάρει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης καθώς, όπως υποστηρίζει, η ελληνική πλευρά δεν έχει ακολουθήσει σύννομη οδό για την ανάθεση του στη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, την «Αριάδνη».

Πηγές αναφέρουν ότι η εκδίκαση της προσφυγής της κυπριακής εταιρείας θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου και για το λόγο αυτό οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προετοιμάζονται νομικά.

Ανάλογη προετοιμασία κάνει και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την προσφυγή που έχει σε βάρος της από τον EuroAsia για την απόφασή της να αναθέσει στην «Αριάδνη» το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Η αίτηση ακύρωσης αναμένεται να εκδικαστεί στο διοικητικό Εφετείο Αθηνών εντός του Σεπτεμβρίου.

Η ΡΑΕ έχει προσλάβει δικηγορικό γραφείο για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης έκανε γνωστή τη συνέχιση του έργου με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αφήνοντας, όμως, πάντα ένα «παράθυρο» συνεργασίας με την κυπριακή πλευρά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει