Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τραπεζικές πιέσεις..

85

Σε ένα νέο κύκλο διόρθωσης έχει εισέλθει το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς εξακολουθεί να επηρεάζεται τόσο από το εύθραυστο διεθνές κλίμα όσο και από την απουσία εσωτερικών καταλυτών που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τους αγοραστές, οι οποίοι θα απορροφούσαν την υπερπροσφορά των τίτλων. Πρωταγωνιστής και πάλι ο κλάδος των τραπεζών.

Ειδικότερα, γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,08% στις 831,16 μονάδες, ενώ εχθές κινήθηκε μεταξύ των 822,03 μονάδων και 847,12 μον. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 65,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 31,8 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,01%, στις 2.046,06 μονάδες, ενώ στο -4,17% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.278,06 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 4,85% στις 667,06 μονάδες.

Μικτά πρόσημα καταγράφονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με πολλούς δείκτες να επιστρέφουν σε αρνητικό έδαφος αδυνατώντας να κρατήσουν τα αρχικά τους κέρδη.

Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν εχθές σε θετικό έδαφος μετά από μια εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας υπό το βάρος του αρνητικού κλίματος που διαμορφώθηκε διεθνώς από τόσο από τις δυσμενείς εξελίξεις στο πεδίο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας όσο και από το ξέσπασμα της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει