Πύρινη καταστροφή στην Ελαφόνησο

121

Ακόμη μία δύσκολη νύχτα σε επιφυλακή πέρασαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ελαφόνησο. Η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση μεσάνυχτα, όμως οι υπηρεσίες κατάσβεσης έμειναν στο σημείο όλο το βράδυ για να αποφευχθεί νέα αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχουν κατεστραμμένα σπίτια ή περιουσίες, όμως ένα μεγάλο μέρος του νησιού έχει γίνει στάχτη.

Το μέτωπο στην περιοχή πάνω από τον Σίμο στο Ελαφόνησο έχει σβήσει, όμως στην περιοχή Παναγιά, όπου εκκενώθηκε προληπτικά το κάμπινγκ και ο οικισμός, συνεχίζει να καίει. Βρίσκεται, πάντως, πολύ μακριά από σπίτια και σε δύσβατη περιοχή.

Χθες στο νησί επιχειρούσαν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 4 Α/Φ, 3 PZL, 5 Ε/Π καθώς και 1 Ε/Π για το συντονισμό από αέρος. Οι παραπάνω δυνάμεις αναλύονται σε: 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 αερομεταφερόμενες ομάδες πεζοπόρων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. με 14 πυροσβέστες & 6 ομάδες πεζοπόρου με 47 πυροσβέστες από τις Περιφέρειες Αττικής, Δ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν 2 Ε/Π και 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ., 4 οχήματα Ο.Τ.Α. και 1 υδροφόρα.

Αντιμετωπίζονται τα υπόλοιπα μέτωπα

Στην Βάρδα Ηλείας η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση είναι σε ύφεση, ενώ στην περιοχή επιχειρούν περίπου 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

Την ίδια στιγμή η δασική πυρκαγιά στο Βροντερό Πρεσπών τέθηκε υπό έλεγχο. Στην περιοχή έχουν κινητοποιηθεί 15 πυροσβέστες, επτά οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα.

Τέλος, στην Αργυρούπολη Κιλκίς η φωτιά έχει επεκταθεί και σε χαράδρες, όμως δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και δύο τμήματα πεζοπόρο με έξι άτομα.

63 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Οι άνεμοι και η αφόρητη ζέστη βοήθησαν χθες στο να εκδηλωθούν δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα με την Πυροσβεστική να ανακοινώνει πως από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα ξέσπασαν 63 μέτωπα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη εκδώσει προειδοποίηση για αρκετές περιοχές της χώρας για σήμερα, Δευτέρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει