ΕΠΙ… ΚΡΗΤΙΚΑ

111

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, καλημέρα, μύρισε Δεκαπενταύγουστος. Προπαραμονή της Παναγίας αύριο!

ΚΟΣΜΟΣ παντού. Στο χωριό, στο δρόμο για την παραλία, στην ίδια την παραλία… Αυτό το στριμωξίδι του Αυγούστου δεν αντέχεται.

ΣΤΗΝ τελική, ούτε εξυπηρετείσαι, ούτε το απολαμβάνεις. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια αλλά εσείς  ξανά και ξανά, πάλι Αύγουστο θα πάτε διακοπές.

ΚΑΙ Η θερμοκρασία στα ύψη. Που να μην έπιαναν και τα μελτεμάκια; Θα καιγόμασταν κανονικά.

ΑΛΛΑ δεν πρόκειται για καύσωνα, όπως συστήνουν τώρα οι μετεωρολόγοι, αλλά για… θερμή εισβολή.

ΜΑΣ το φέρνουν σιγά σιγά για να συνηθίσουμε τις εισβολές…

ΑΠΟ τον νεαρό ακαταστάλακτο μηχανόβιο που εισβάλλει απρόσκλητος στη ζωή μας για να τα κάνει μαντάρα του στιλ η ζωή μας σε τάξη και η καρδιά σε αταξία μέχρι την εισβολή της αφρικάνικής σκόνης…

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ήρθαν οι λαγοκέφαλοι και τα λεοντόψαρα που εισέβαλαν στα ανέμελα καλοκαίρια μας επειδή κάποιος απρόσεχτος άφησε ανοικτή  την πόρτα του… Σουέζ για τους Λεσσεψιανούς μετανάστες.

ΑΛΛΑ δεν βαριέστε… Έχει και τα καλά του ο νότος, πιάνει και εγχώριους μετανάστες σαν τον Πανταζή, που ξενιτεύεται μέχρι και την ακριτική… Άρβη για να βρει ακροατήριο.

ΠΑΝΤΩΣ αν είχαν χιούμορ εκεί στην Άρβη που διοργάνωσαν για μία ακόμα χρονιά τη γιορτή της μπανάνας έπρεπε να φέρουν το διεθνούς φήμης συγκρότημα: Banana rama!

ΤΟ ΑΛΙΕΥΣΑ από το Facebook και το βρισκω πολύ χαριτωμένο: Εσείς του ιδιωτικού τομέα που ψηφίσατε ΝΔ για να απολύσει τους δημοσίους υπαλλήλους, όλα καλά;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το κουίζ είναι «τρολιά» για την τροπολογία Βρούτση, που καταργεί ως προϋπόθεση της απόλυσης, στον ιδιωτικό τομέα, το «βάσιμό λόγο».

ΑΝΑΜΕΝΩ κι άλλα τέτοια έξυπνα και χαριτωμένα μετά την δυνατότητα που δίνει πλέον η κυβέρνηση στους εργαζόμενους ν’ αποφασίζουν για την απεργία με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει