Έβαλαν χρώμα και… πνεύμα στον λιμενοβραχίονα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

2.936

Νέα πνοή στο βόρειο λιμενοβραχίονα του λιμανιού, στη γνωστή σε όλους «Λεωφόρο ByPass» επιδιώκει να δώσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, μέσα από ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο που υλοποιείται στο λιμάνι.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου παρουσίασε χθες στο βόρειο λιμενοβραχίονα, το καλλιτεχνικό έργο που υλοποιείται.

Αφιλοκερδώς εργάστηκαν
Αφιλοκερδώς εργάστηκαν οι καλλιτέχνες.

Στη μικρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών του λιμένα, του Δήμου Ηρακλείου και των εργαζομένων,  ο πρόεδρος του Οργανισμού κος Απόλλωνας Φιλιππής και η Αντιπρόεδρος κα Αγγέλα Σμυρνάκη ευχαρίστησαν τους καλλιτέχνες αλλά και όσους συνεργάστηκαν για την υλοποίηση των καλλιτεχνικών δημιουργιών, που κοσμούν μέρος του βόρειου λιμενοβραχίονα αλλά και της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες στέλνουν μηνύματα για την ειρήνη, το περιβάλλον, τη  μετανάστευση,  και αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητας του πολίτη και του επισκέπτη.

«Χαιρόμαστε που ξεκινήσαμε μία εικαστική παρέμβαση που δίνει χρώμα στο λιμενοβραχίονα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Απόλλωνας Φιλιππής για να προσθέσει:

“Είναι μία σπουδαία δουλειά από καλλιτέχνες που έδρασαν αφιλοκερδώς. Τους ευχαριστώ όλους, όπως ευχαριστώ ιδιαίτερα και τον κ. Μουρελο που από πέρυσι φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς μια γοργόνα. Οι συμπολίτες μας που περνούν από την παραλιακή καλό θα είναι να ρίχνουν μια ματιά στο τοιχίο που ειναι στο χώρο των δεξαμενών από κάτω. Η εθελοντική ομάδα του “Ζω – Δρω” με εθελοντική καλλιτεχνική προσφορά έφτιαξε κάτι πολύ όμορφο.”

Η αντιπρόεδρος του ΟΛΗ Αγγέλα Σμυρνακη από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν επιλέχθηκαν τυχαία ούτε οι παρεμβάσεις ούτε και ο χώρος.

«Ο στόχος μας ήταν να φέρουμε την τέχνη στην καθημερινότητα του πολίτη, περνώντας και κάποια μηνύματα για την ειρήνη, την προστασία του περιβάλλοντος και την μετανάστευση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής υποστήριξε πως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου χαιρετίζει και είναι πάντα δίπλα σε οποιαδήποτε δράση ομορφαίνει το χώρο του λιμανιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει